N. Venckienei kaltinimus sukčiavimu žeria dėl „Sodros“ žioplumo?

Į Seimą išrinktai Neringai Venckienei šią savaitę bus prašoma iškelti dar vieną bylą. Laimutė Stankūnaitė buvusią savo dukters globėją kaltina neteisėtai pasisavinus mergaitei skirtą našlaitės pašalpą. N.Venckienė kaltinimus atmeta ir teigia, jog tai buvo „Sodros“ apsižioplinimas.

Grėstų 3 metai nelaisvės

Šioje byloje, jeigu bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, L. Stankūnaitę atstovausiantis advokatas Gintaras Černiauskas portalui 1kaunodiena.lt patvirtino jo klientės planus kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad N. Venckienei būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir svetimo turto pasisavinimo.

„Esu gavęs klientės prašymą parengti dokumentus. Prašysime, kad būtų įvertinti N. Venckienės veiksmai, ar tai nėra neteisėtas praturtėjimas. Jeigu tau nepriklauso imti pinigus, o tu imi, pažeidi įstatymą“, – aiškino G. Černiauskas. Jis sakė, kad prašymas Generalinę prokuratūrą pasieks dar šią savaitę.

Anot advokato, buvusi teisėja kaltinama neteisėtai paėmusi L. Stankūnaitės dukrai skiriamą našlaitės pensiją už birželį, liepą ir rugpjūtį.

Kreiptis į pareigūnus L. Stankūnaitė užsimojo, kai, kaip teigiama, vieno miesto Socialinės paramos skyriuje sužinojo, jog dukteriai priklausančią išmoką ji gaus tik už rugsėjo ir vėlesnius mėnesius, nors mergaitės globa jai grąžinta dar gegužės 17 dieną.

G. Černiausko teigimu, N. Venckienė yra pasisavinus išmokas už tris mėnesius po 240 litų (iš viso 720 litų). Už sukčiavimą didžiausia bausmė yra treji metai nelaisvės.

N. Venckienė: man skolinga L.Stankūnaitė

N. Venckienė kaltinimus atmeta. Portalui 1kaunodiena.lt buvusi teisėja teigė dukterėčiai skirtos pašalpos neėmusi. Be to, ji priminė, kad pati L. Stankūnaitė jai skolinga už mergaitės išlaikymą.

„Kai birželį iš „Sodros“ į sąskaitą atėjo pinigai mergaitei, pranešiau ir savivaldybei, ir „Sodrai“, kad nebesu globėja ir pinigų nebesiųstų. Tačiau man pinigus pervedė ir kitą mėnesį. Apie situaciją vėl informavau „Sodrą“. Parašiau jiems registruotą laišką, o pinigų sąskaitoje neliečiau“, – pasakojo N. Venckienė.

Jos teigimu, L. Stankūnaitė už mergaitės išlaikymą jai skolinga apie tūkstantį litų, bet dėl to ji triukšmo nekelia.

„Sodros“ atstovė nežino

„Sodros“ vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Birutė Tamaliūnienė teigė, jog skiriant bet kurią „Sodros“ išmoką, šiuo atveju, našlaičio pašalpą, asmuo, pildydamas prašymą išmokai gauti, įsipareigoja ne vėliau kaip per 10 dienų pranešti „Sodrai“ apie pasikeitusias gyvenimo, duomenų ar kitas aplinkybes, turinčias įtakos išmokos dydžiui, mokėjimui ar nutraukimui.

„Tokią informaciją „Sodrai“ teikia ir tam tikros institucijos, pavyzdžiui, Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Jei informacijos apie pasikeitusias aplinkybes nesulaukiame nei iš pinigus gaunančiojo asmens, nei iš atsakingų institucijų, permokėta pensijos suma išieškoma iš gavėjo įstatymų nustatyta tvarka“, – teigė B. Tamaliūnienė.

Pasak jos, jei gavėjas „Sodrai“ laiku pranešė apie pasikeitusias pensijos gavimo aplinkybes, „Sodra“, išaiškėjus situacijai, ieško teisinių permokos susigrąžinimo ar grąžinimo teisėtam gavėjui galimybių.

Ar „Sodrą“ yra pasiekęs N. Venckienės laiškas? B. Tamaliūnienė to negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti. Esą reikėtų peržiūrėti gautus registruotus laiškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
TAIP IR NEGALI ATSTOT NUO PONIOS VENSKIENES.KAS ATLYGINS KEDZIAMS IR VENSKAMS ZALA UZ GINKLUOTAS PAJEGAS?KAD KONSERVATORIAI AGITACIJAI EIKVOJO VALSTYBES PINIGUS TAI CERNIAUSKUI NE MOTAIS!!!!!!!!!!!!GEDA IR DAR KARTA GEDA!!!!!!!!!!!!!KADA STANKUNAITE GRAZINS MOKETOJU PINIGUS VALSTYBEI UZ SAVO APSAUGA?CERNIAUSKAI ATMERK SAVO NUKVAILUSIAS AKIS.TAU CERNIAUSKAI LABAI TOLI IKI PONIOS VENSKIENES.

jo

jo portretas
slykstu net skaityti Stankunaitei niekas daugiau nerupi tik pinigai totali ligone del pinigu ir motina ant lauzo paaukotu kada ji grazins valstybei pinigus issvaistytus per 2 metus cia ne Venskienei reik bylas kelt bet Stankunaitei sedi nieko nedirbdama kaip kokia invalide ant tautos sprando ir kuria visokias versijas kaip is kur gauti pinigu gedos turetu Venskiene mergyte tiek metu augino ir nereikalauja uzmokescio o cia del keliu simtu baisia tragedija kuria SLYKSTYNE

Cia geras

Cia geras  portretas
Stanke su Lietuvos ryto lakstingala Kuzecova apsivoze. Cerniauskas irgi drauge. Nesekemingas buvo sis jusu ralis, ponai.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių