- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Įvertinti: „Fazer Lietuva“ kepyklai du kartus iš eilės būti pripažintai inovatyviausia – tai didžiulis pasiekimas“, – džiaugiasi M.Snarskis.
-
Kolektyvas: žmogaus rankų prisilietimas – tai tik dar vienas kūrybos procesas, kuris kiekvieną kepalą padaro išskirtinį.
-
Skanu: „Fazer Lietuva“ kepykloje kepama duona su natūraliu raugu, naudojamos tradicinės receptūros.
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
-
Mūsų sėkmės paslaptis – kūrybingi kauniečiai
Šiemet vykusiuose „Metų tiekėjo“ apdovanojimuose inovatyviausia įmone antrus metus iš eilės išrinkta Kaune įsikūrusi kepykla „Fazer Lietuva“.
„Gardėsio“ prekės ženklo produkciją siūlanti bendrovė rinkoje žinoma dėl inovatyvių sprendimų ir netradicinio bei kūrybiško požiūrio į duoną. Pasak „Fazer Bakery Baltic“ generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, kurti inovacijas skatina ne tik kintanti verslo aplinka, bet ir smalsūs kauniečiai – kepyklos darbuotojai.
„Duona dažnai suvokiama kaip tradicinis gaminys, kuriame naujovėms vietos yra nedaug. Todėl „Fazer Lietuva“ kepyklai du kartus iš eilės būti pripažintai inovatyviausia – tai didžiulis pasiekimas“, – džiaugiasi M.Snarskis.
Anot jo, „Fazer Lietuva“ kepykloje net ir į tradicinį gaminį stengiamasi pažiūrėti kitaip. Pavyzdžiui, įmonės „Daržovinėse duonose“ trečdalį sudėties sudaro daržovės, kurios pakeitė dalį miltų, o kvietinėje duonoje su kefyru sujungti du tradiciniai ingredientai sukūrė išskirtinį produktą.
„Situacija duonos rinkoje keičiasi: vartotojas ieško netradicinių duonos formų, gaminių su sveikatai palankiais priedais. Keičiantis duonos vartojimo įpročiams atsiranda palanki galimybė pristatyti inovatyvius ir netradicinius gaminius. Duona jau seniai nebe tik konservatyvaus ir tradiciško pirkėjo krepšelio dalis. Duona – tai modernaus, savo sveikata besirūpinančio žmogaus kasdienis produktas, be kurio neįsivaizduojamas ne tik pusryčių stalas. Ši vizija yra vienas pagrindinių mūsų įmonės inovacijas skatinančių variklių“, – teigia M.Snarskis.
Keičiasi miestas, keičiasi ir įmonė
Įmonės generalinis direktorius teigia, kad tai, jog „Fazer Lietuva“ kepykla yra įsikūrusi Kaune – geras sutapimas. Kaunas ilgai buvo tradiciškas, tačiau dabar jis auga, keičiasi ir laisvėja, o kartu su juo laisvėja ir drąsėja verslo aplinka, padedanti įmonei tobulinti modernius sprendimus.
„Kiekvienai įmonei labai svarbi miesto, kuriame ji gyvuoja, verslo aplinka ir sąlygos. Manau, kad besikeičiantis Kauno veidas atspindi ir mūsų kepyklos pokyčius – keliaujame link modernesnio, inovatyvesnio ir kūrybiškesnio identiteto, kuris būdingas tiek atgimstančiam miestui, tiek ir mūsų verslui“, – komentuoja M.Snarskis.
Anot jo, Kaunas visada turėjo geografinio centro pranašumą, tačiau dabar atsiranda ir kitų, infrastruktūrinių, pranašumų. Kartu tai miestas, kuriame labai daug studentijos, – vienoje vietoje sukaupti intelektiniai gebėjimai leidžia kurti ir vystyti naujas idėjas.
Kaunas tai miestas, kuriame vienoje vietoje sukaupti intelektiniai gebėjimai leidžia kurti ir vystyti naujas idėjas.
Variklis – įmonės darbuotojai
Kepyklos generalinis direktorius pabrėžia, kad įmonės pripažinimo bei laimėjimų nebūtų be įmonės darbuotojų ir džiaugiasi, kad „Fazer Lietuva“ dirba smalsūs žmonės, kuriuos uždega naujienos.
„Mes suprantame, kad visos naujovės tikrai nebus sėkmingos, todėl tiek sau, tiek pas mus dirbantiems žmonėms suteikiame galimybę klysti. Nesėkmės atveju nestatome ant ešafoto – pasimokome iš savo klaidų ir greitai einame toliau. Esame dinamiški. Todėl žmonės, kurie mėgsta dinamiką, mėgsta judėjimą, jie eina kartu su mumis“, – apie įmonės kultūrą pasakoja M.Snarskis.
Inovacijos „Fazer Lietuva“ kepykloje visada randa sinergiją su tradiciniais procesais. Čia kepama duona su natūraliu raugu, naudojamos kitos tradicinės receptūros. Viena vertus, tai prideda rankų darbo. Kita vertus, žmogaus rankų prisilietimas – tai tik dar vienas kūrybos procesas, kuris kiekvieną kepalą padaro išskirtinį.
„Man, kaip įmonės vadovui, didžiausias komplimentas, kai svečiai, mūsų gamybos ceche pamatę dirbančius žmones, sako – jūsų darbuotojų akys tiesiog dega. Jeigu žmogus gerai jaučiasi atlikdamas savo darbą, tai jis yra ir darbingesnis ir, žinoma, kūrybiškesnis“, – teigia M.Snarskis.
Kauno kepyklos generalinis direktorius neslepia, kad šiandien susirasti darbuotojų sudėtinga. Emigracija, didėjanti konkurencija darbo rinkoje – tai tik keletas iššūkių, kurie įmonės neaplenkia. „Vis dėlto tikrai buvo ne vienas ir ne du atvejai, kai žmonės po kažkurio laiko – metų ar dvejų – grįžta iš emigracijos. Ir grįžta ne tik į savo šeimą, savo miestą, bet ir įmonę, kurioje dirbo. Manau, kad tai didelis pranašumas, jog darbuotojai neuždaro mūsų kepyklos durų visam laikui“, – teigia M.Snarskis.
Kūrybiškos iniciatyvos Kaunui
„Fazer Lietuva“ aktyvūs Kauno miesto bendruomenėje: įmonė ne vienus metus buria kauniečius ir kviečia juos į netradicinius renginius ar iniciatyvas. Jie vieni pirmųjų pradėjo organizuoti dabar labai populiarius piknikus, taip pat masinius bėgimus, skirtus Kauno miesto gyventojams ir svečiams.
Pirmą kartą dar 2012 m. organizuotas kauniečių bėgimas „Bėk už Kauną su Gardėsiu“ kasmet sulaukdavo daugiau nei 1 tūkst. bėgikų, o „Kauniečių piknikas“ buvo dar populiaresnis – čia apsilankydavo daugiau nei 2 tūkst. vasarą išlydėti trokštančių žmonių.
„Fazer Lietuva“ jau kelerius metus iš eilės remia ir festivalį „Kaunas Jazz“, o 120 metų „Fazer“ grupės įkūrimo jubiliejaus proga miestui padovanojo „Džiaugsmo kelią“ – unikalų maršrutą, atveriantį penkias neatrastas, išskirtines Kauno vietas, kurių nėra lankomų miesto objektų sąraše.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Matijošaitis: užtruko, bet duotas žodis – ištesėtas17
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis džiaugiasi, kad „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos rinkos istorijoje pagaliau padėtas taškas. Kelis pastaruosius metus kritikos dėl įmonės veikimo Kaliningrade susilauk...
-
Laisvės alėjoje kepa ir šakočius, ir sūrius2
Laisvės alėjoje karaliauja ūkininkai, tautodailininkai ir amatininkai. „Kauno mugė. Pavasaris 2024“ dalyvių stalai lūžta nuo mėsos, pieno, duonos, tekstilės, molio, juvelyrinių ir kitokių gaminių, dirbinių. ...
-
Sužydėjusios Kauno puošmenos džiugins iki pat rudens
Ilgus metus puoselėjami ir plečiami gėlynai vėl traukia kauniečių žvilgsnius. Ryškiausiomis spalvomis nusidažė Laisvės alėja, aikštės bei miegamųjų rajonų erdvės. Šiemet visame mieste apsodinta apie 70 atskirų augalų klom...
-
Nacionalinis kultūros forumas mėgins sujungti, kas sunkiai sujungiama, – kultūrą ir verslumą
Nacionalinis kultūros forumas, šiais metais vykstantis devintąjį kartą, kraustosi į Kauną. Vytauto Didžiojo universitete šalies kultūros lauko dalyviai imsis nagrinėti dvi itin svarbias – kultūros regionuose ir verslumo – te...
-
Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle6
Kauno mieste 23 elektromobilių įkrovos stoteles įrengusi savivaldybės administracija, reaguodama į elektros kainų svyravimus ir piktnaudžiavimo atvejus, imasi neišvengiamo sprendimo. Nuo balandžio 22 d. (pirmadienio) pradeda veikti apmokėjimo s...
-
Liūčių tvindomame Dubajuje esantis lietuvis: nustėrau pamatęs apsemtą aštuntą viešbučio aukštą32
„Dvi dienos, atrodytų, iškrito iš gyvenimo“, – atviravo darbo reikalais į audrų ir liūčių pastaruoju metu talžomą Dubajų atvykęs kaunietis Donatas. Vyras neslėpė – miestas nepasiruošęs tokioms nelaimėm...
-
Kraipo galvas dėl „Megos“ ryklių: kaip visi galėjo nugaišti per vieną mėnesį?21
Kaunas neteko ryklių – tokią žinią pranešė prekybos centras, kurio akvariume trys rykliai gyveno bene du dešimtmečius. Akvariumo prižiūrėtojai sako, kad rykliai tiesiog paseno, tačiau lankytojai, atvažiavę ryklių pasiži...
-
Landynė daugiabutyje: ar gali būti blogiau?64
Vieno Šilainių daugiabučio gyventojai pavargo: landyne virtusiame bute – narkomanų slėptuvė, nuolatinės girtuoklystės, muštynės, sklindantis dvokas. Problema – ne nauja, bet sunkiai sprendžiama. ...
-
Mugė Laisvės alėjoje – dar gausesnė35
Trim dienom nuo penktadienio į Kauną susirinks ūkininkai, tautodailininkai, amatininkai ir susiveš įdomiausio, skaniausio, gražiausio, ką turi. „Kauno mugė. Pavasaris 2024“ žada įspūdžių, reginių, unikalių dirbinių, gaminių i...
-
Į vasarą – naujais laiptais: iki remonto pabaigos liko nedaug14
Pernai rudenį prasidėjęs Aušros laiptų remontas įpusėjo. Nors Žaliakalnio gyventojai ir turistai vis dar kabarojasi laikinai įrengtais mediniais laiptais, vasarą remontas bus baigtas. ...