Motinos dienos proga – muzikinė kelionė į Paryžių

  • Teksto dydis:

Palepinkite savo mamą išskirtiniu dėmesiu – Motinos dienos proga dovanokite muzikinę kelionę į romantiškąjį Paryžių! Neskubėkite rezervuoti lėktuvo bilietų, nes tuo jau pasirūpinta. Gegužės 4 d. Kauno valstybinio lėlių teatro salė virs jaukia „Cafe de Paris“.

Net neįlipdami į lėktuvą atsidursite kitame pasaulyje, sukurtame iš gražiausių prancūziškų melodijų. Jas atliks gitaristas, kompozitorius, vokalistas Chrisas Ruebensas kartu su savo ansambliu.

Belgijoje gimęs ir augęs C. Ruebensas skambinti gitara pradėjo būdamas devynerių. Besigilindamas į šio instrumento paslaptis, atlikėjas dar išmoko groti fliugelhornu ir baritonhornu, kuriais muzikavo pučiamųjų orkestre. Jau tuomet C. Ruebensas domėjosi ne tik klasika, bet ir įvairiais kitais muzikos stiliais, jų sinteze. Tai ryškiai atsispindi dabartinėje jo koncertinėje ir kūrybinėje veikloje.

Lietuvoje talentingas muzikantas atsidūrė 2008 metais, kai buvo pakviestas tapti Baltijos gitarų kvarteto nariu. Šalia daugybės koncertų, jis randa laiko pedagoginei veiklai – savo meistriškumu ir patirtimi dalijasi su jaunaisiais gitaristais.

Muzikiniai proveržiai

2012 metais, ieškodamas naujo skambesio savo kūrybai, įkūrė „Chris Ruebens Ensemble“. Šiuo metu jame, be paties gitaristo, groja multiinstrumentalistas Saulius Petreikis, akordeonistas Nerijus Bakula, būgnininkas Andrius Kairys. Ansamblis atlieka plataus muzikinio spektro kompozicijas, siekia atskleisti įvairias muzikos spalvas, nuotaikas, tuo pelnydamas publikos simpatijas.

Atlikėjas inicijavo albumo „The Yellow Duck“ leidybą. Jis išrinktas geriausiu iš penkių Nepriklausomuose muzikos apdovanojimuose („The Independent Music Awards“, IMA) nominuotų instrumentinės muzikos albumų.

Programoje „Cafe de Paris“ taip pat neegzistuoja muzikiniai rėmai. Joje netrūksta subtilios elegancijos, žaismingos romantikos, spontaniškų proveržių. Gegužės 4 d. paskirkite muzikinei kelionei į Paryžių. Jos pradžia – 18 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių