Mokyklų bibliotekoms – moderni įranga ir nauji baldai

Daugiau nei penktadalis Kauno miesto mokyklų mokinius pakvies į atnaujintas bibliotekas. Iki šių metų pabaigos bendrojo ugdymo įstaigų bibliotekos bus aprūpintos modernia įranga ir baldais, pranešė savivaldybė.

Šiuo metu įgyvendinamas miesto bendrojo lavinimo mokyklų bibliotekų modernizavimo projektas: bibliotekos yra aprūpinamos bibliotekininkų bei skaitytojų darbo vietoms skirta įranga: stacionariais ir nešiojamais kompiuteriais, kopijavimo aparatais, knygų įrišimo įranga, dokumentų kameromis, diegiama automatizuota bibliotekų informacinė sistema (MOBIS).

„Šio projekto įgyvendinimas yra ypatingai svarbus. Biblioteka – informacinis centras. Tai ne tik individualaus, savarankiško mokymosi vieta, bet ir erdvė, kurioje mokiniai bendrauja, dalijasi patirtimi, įgyvendina įvairius projektus. Sukūrus malonią, jaukią aplinką, ugdymo procesas atrodo patrauklesnis“, – įsitikinęs Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Savivaldybė skelbia, kad projekto įgyvendinimui yra numatyta kiek daugiau nei 2 mln. litų. Bibliotekas modernizuos 18 miesto bendrojo ugdymo mokyklų.

„Mūsų mokyklos bibliotekoje buvo pakeisti baldai, erdvė aprūpinta modernia ir reikalinga įranga, bibliotekininko darbą palengvino įdiegta automatizuota bibliotekų informacinė sistema. Jaunas žmogus yra ypač jautrus naujausiomis technologijoms. Atnaujinus biblioteką mokiniams dabar gera joje būti, jie čia jaučiasi savi“, – teigė Kauno Juozo Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos direktorius Paulius Martinaitis.

Projektas, finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo plėtros veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšų, bus įgyvendintas iki 2013 metų.


Šiame straipsnyje: Bibliotekos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių