Mokyklose vaikų – vis mažiau

Anot savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono, kasmet į pirmą klasę miesto mokyklose ateina maždaug 100 vaikų daugiau. Vis dėlto mokyklas baigia vis mažiau moksleivių.

Šiemet Kauno miesto mokyklų duris pravėrė 150 pirmokų daugiau nei 2014 m. Anot savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono, kasmet į pirmą klasę miesto mokyklose ateina maždaug 100 vaikų daugiau. Vis dėlto mokyklas baigia vis mažiau moksleivių. 

Šiemet Kauno mokyklas iš viso lankys 34,8 tūkst. mokinių, 30,5 tūkst. iš jų mokysis savivaldybės įsteigtose ugdymo įstaigose, kiti 4,3 tūkst. eis į mieste vis populiarėjančias privačias mokyklas. Pernai savivaldybės mokyklas lankė 31 505 vaikai.

"Aišku, čia tik formalūs skaičiai, lankys, kaip visada, mažiau vaikų. Vieni į rajoną išvažiuoja, kiti yra deklaruoti Kaune, o gyvena rajone", – apie kauniečių tendenciją kraustytis už miesto kalbėjo A.Bagdonas.

Pasak jo, šiemet mokyklas baigs 3 665 abiturientai, o kitais metais į jų vietą ateis beveik 1 tūkst. mažiau moksleivių – maždaug 2,8 tūkst.

"Atrodo, kad vaikų daugėja, nes pirmokų ateina vis daugiau, tačiau abiturientų palieka mokyklas daugiau, nei ateina naujų vaikų, tad mokyklose vaikų vis mažėja", – aiškino specialistas.

Visoje Lietuvoje šiemet mokysis maždaug 330 tūkst. moksleivių – 13 tūkst. mažiau nei pernai. 3 tūkst. mažėja ir studentų aukštosiose mokyklose – šiemet studijuos apie 135 tūkst. jaunuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algisss

algisss portretas
Kad darbdaviai virsvalandzius spauzia drbti , Kada tuos Vaitkus darysi ,ale dar uz ju moksla mokek...

L

L portretas
Jei tokiais tempais ir toliau, po 25 metų nieks į mokyklas nebeateis.Valdžia sau - žmonės sau.

batkos "senekai"

batkos "senekai" portretas
tu ne seneka tu tikras Ivanas protingasis.Vaziuotum i tevyne bulbasu grauzti,bet zvalgo darbai nebaigti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių