Mokyklose skamba pirmasis skambutis

Rugsėjo 1-ąją mokyklose skamba pirmasis skambutis, skelbiantis naujus mokslo metus. Nešini gėlėmis savo mokytojams po gatves pabiro pasipuošę moksleiviai.

Rugsėjo 1-ąją mokyklose skamba pirmasis skambutis, skelbiantis naujus mokslo metus. Nešini gėlėmis savo mokytojams po gatves pabiro pasipuošę moksleiviai.

Linkėjo drąsos

Šiandien jaudinanti diena ne tik pirmokams, žengiantiems į naują nepažįstamą pasaulį, bet ir abiturientams, kurių laukia svarbiausi ir sunkiausi dvylikos metų išbandymai.

Viena anksčiausių Rugsėjo 1-ąją pradėjo jubiliejinius dvidešimtuosius metus švenčianti Kauno Senamiesčio progimnazija. Nedideliame vidiniame kieme aukštyn kilo susirinkusių pradinukų rankose laikomi kardeliai. Ramiai stovėjo nedrąsus pirmokėliai ir vietoje nestygo po atostogų su klasės draugais nesimatę penktokai.

Jaudulio apimtus moksleivius ramino tėvai ir seneliai. „Kodėl tu toks liūdnas? Nusišypsok“, – ragino tėtis fotografuodamas sūnų. „Širdelė dreba. Nauji draugai, nauji įspūdžiai“, – ramino mama dukrą, matyt, atėjusią į naują mokyklą. 

Susirinkusius sveikinusi mokyklos direktorė Nijolė Vitkauskienė pirmokams palinkėjo drąsių žingsnių, kitiems mokiniams – sveikatos ir žvalumo, o tėvams – daug kantrybės.

Nelaukia mokslų

Kauno „Aušros“ gimnazijos moksleiviai naujus mokslo metus pasitiko susirinkę Laisvės alėjoje. Klasėmis susiskirstę ceremonijos ramiai klausė gimnazijos naujokai – pirmaklasiai. Vyresni gimnazistai būriavosi grupelėmis, dalinosi įspūdžiais su draugais. 

Priešpaskutinius, trečiuosius metus gimnazijoje pradėsiančios merginos, vienbalsiai sutarė, kad noro eiti į mokyklą visai nebuvo. „Visiškai nėra jokio entuziazmo, – nuo minties, kad prasidės pamokos, net nusipurtė viena iš moksleivių. – Labiausiai lauksiu penktadienių.“

Vis dėlto merginos sutarė, kad Rugsėjo 1-oji yra smagi šventė, nes susitinki su seniai matytais bendraklasiais, pamatai, kaip jie per vasarą pasikeitė.

Paklaustos, kaip šiandien švęs, gimnazistės atsakė: „Ramiai“. Nusikvatojo, leisdamos suprasti, kad namuose tikrai nesėdės.

Įdomūs pasikeitimai

Susibūrusios į kitą grupelę gimnaziją šiemet baigiančios merginos prasitarė, kad jaudinasi ir nerimauja, nes jų laukia didieji išbandymai – egzaminai. „Labai baisu. Visi bijo egzaminų“, – sutarė gimnazistės.

Juolab kad baigėsi vasaros atostogos ir dabar vėl teks anksti keltis. „Tai turbūt buvo pati trumpiausia vasara mano gyvenime, – sakė viena iš merginų. – Nežinau, kaip tai atsitiko, matyt, kažkoks stebuklas įvyko.“ Jai pritarė bendraklasė, kuriai pailsėti trūko dar trijų mėnesių.

Merginos teigė šiandien audringai neketinančios švęsti – eis į kavinę išgerti kavos.

Rinkosi prie pilies

Pasibaigus oficialioms ceremonijoms mokyklose, moksleiviai traukė švęsti į Kauno pilies prieigas. Ten iki pat vakaro šurmuliavo Kauno miesto savivaldybės, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų bei RG vaikų labdaros ir paramos fondo organizuota šventė „Sveikas, Rugsėji“.

Skambant vaikų folkloro ansambliams buvo galima susipažinti su įvairių būrelių moksleiviams siūlomomis veiklomis, sudalyvauti linksmuose žaidimuose ar nuvesti savo pliušinį draugą į Žaislų ligoninę, kur būsimi medikai ne tik diagnozavo ligas, pildė pacientų ligos kortelę, bet ir patarė, kaip sveikai gyventi.

Vaikai galėjo savo gebėjimus atskleisti atvirose meno bei amatų dirbtuvėse: vytelių pynimo, odos ir medžio dirbinių, keramikos, vilnos vėlimo, knygelių bei atvirukų kūrimo, panaudojant įvairius augalus ir daugybėje kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių