Mokslų pradžią pažymės studentų eisena

Pirmadienį, rugsėjo 3-iosios rytą, prie Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios rinksis Kauno universitetų studentai, kurie darnia eisena su vėliavomis žygiuos per Laisvės alėją.

Anot organizatorių, eisena šiemet bus simboliškai pažymėta ne tik naujų mokslo metų, bet ir reikšmingo visam Kauno miestui projekto – paminklo, skirto Kaunui, jau 90 metų puoselėjančiam akademines vertybes, pradžia.

10 val. startavyusi eisena po pusvalandžio sustos prie Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos, kur paminklo, skirto Lietuvos studentijai, idėją ir tolesnius įgyvendinimo planus pristatys idėjos autoriai.

Vėliau renginio dalyviai bus pakviesti prisijungti prie akcijos „Studijuojantis Kaunas“, kurios idėja – įspūdingo ilgio dokumentas, įamžinsiantis visų norinčiųjų linkėjimus studijuojančiam Kaunui. Dokumentas bus išsaugotas ir vėliau su kapsule įkastas į tikro paminklo pamatą.

Vidurdienį visa miesto akademinė bendruomenė kviečiama į šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką, kur šv. Mišias už akademinę bendruomenę aukos JE Arkivyskupas Metropolitas Sigitas Tamkevičius ir dalyvaujančių Kauno universitetų kapelionai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių