„Mokslo salos“ projektui Kaune – žalia šviesa ir iš Vyriausybės

  • Teksto dydis:

Nemuno saloje iškilsiantis Nacionalinis mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“ artėja svarbiausio etapo link. Pasirašius sutartį su projektuotojais dėl techninio projekto rengimo, šiuo metu ieškoma, kas sukurtų mokslo populiarinimo centro ekspoziciją. Žalią šviesą šiam nacionalinės reikšmės objektui uždegė ir Vyriausybė.

„Vertiname „Mokslo salos“ projektą kaip nacionalinės svarbos objektą, kurį privalome turėti Lietuvoje. Bendraujame su Kauno miesto savivaldybe ir nuosekliai dirbame šiuo klausimu. Tai unikalus projektas, kurio reikšme ir sėkme neabejojame“, – sakė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Džiaugiamės, kad Vyriausybė rado būdą, kaip finansuoti šį išskirtinį objektą. Esame dėkingi premjerui ir jo komandai, kurie leidžia visai šaliai svarbiam projektui judėti į priekį“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Sutartis jau pasirašyta

Tarptautinį architektūrinės idėjos konkursą laimėjęs Ispanijos ir Australijos architektų biuras „SMAR Architecture Studio“ su Kauno miesto savivaldybe pasirašė techninio projektavimo sutartį. Iki kitų metų pavasario kompanija įsipareigojo parengti techninį projektą. Architektams talkins kolegos iš Kauno – Gintauto Natkevičiaus ir partnerių architektų studija.

„Patvirtinus Nemuno salos detalųjį planą, profesionali, tarptautinė architektų komanda jau dirba pilnu pajėgumu. Tai vienintelis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, todėl visus žingsnius jo įgyvendinimo link žengiame labai atsargiai ir pamatuotai“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Tai unikalus projektas, kurio reikšme ir sėkme neabejojame.

Ieškos ekspozicijos kūrėjų

Šiuo metu pasiruošta ekspozicijos koncepcijos pirkimo konkursui, kuris bus skelbiamas birželio pradžioje. Jo nugalėtojai per mažiau nei pusmetį privalės parengti „Mokslo salos“ ekspozicijos projektą.

„Šiam konkursui sėkmingai pasirengėme bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos mokslų akademija. Po jo taps aišku, kokia bus „Mokslo salos“ ekspozicija, kaip ji išsidėstys didžiulėse mokslo muziejaus erdvėse bei kokius konkrečiai eksponatus išvys, kaip tikimės, daugiau nei 300 tūkst. lankytojų per metus“, – aiškino architektas prof. Jonas Audėjaitis.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galės susipažinti su mokslo ir technologijų naujovėmis. Pagal išankstinius vertinimus toks centras galėtų kainuoti 23 mln. eurų. Dalį lėšų planuojama gauti iš Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, pasitelkiant Europos Sąjungos fondus. Likusius pinigus skirs savivaldybė bei partneriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p. Simui

p. Simui portretas
Atsibuskite, atsimerkite, keliaukite pasiimti savo 30 sidabriniu, veliau lauk is Kauno kurio gyventoju niekada ir nebuvote. Kaunieciu vardu kalbeti teises niekas jums nesuteike.

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
ARCHITEKTŲ DĖMESIUI! NEPRALEISKITE PROGOS, ŠIO KOMPLEKSO PRIEIGOJE, DVIPUSIAME AKMENS BARELJEFE ĮAMŽINTI LIETUVIŲ KALBOS DĖKA ATRASTUS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! TAI BŪTŲ ANALOGIJA MAJŲ KALENDORIUI, KURIAME IŠPRANAŠAUTAS GEOFIZINIS PROCESAS ĮVYKĘS 2012 METAIS !!!

Simas

Simas portretas
Dauguma komentaru - Andriuko chebros. Kur jus buvote, kai jis meras buvo? Aisku tuo laiku klausimu nekildavo, kad stato ar tvarko ne ten kur reikia, ar senus medzius pjauna - NES NIEKAS NEVYKO IR NIEKO NETVARKE. Sekmes Visvaldai. Kaunas su jumis!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių