Mokslo metai prasidės be stadionų

Įsibėgėja Kauno mokyklų stadionų modernizavimo darbai. Kai kurie kauniečiai pastebi, kad ne visur darbai atliekami kokybiškai ir esą švaistomi pinigai, tačiau valdininkai jokių pažeidimų neranda.

Daroma atmestinai?

Šalia Juozo Urbšio mokyklos gyvenantis kaunietis Tadas pasakojo kiekvieną dieną stebintis, kaip vyksta stadiono modernizavimo darbai. Vyras neslepia – darbininkai į darbą širdies tikrai neįdeda ir viską esą daro visiškai atmestinai.

Tadas pastebėjo, kad neretai darbininkai 8 val. į stadioną atvaro techniką, ją palieka ir patys valandai kažkur dingsta. Sugrįžta tik apie 9 val. Tuomet vienoje vietoje pakasinėja, kitoje kažką pakrapšto ir viską palieka. Jo teigimu, tokie darbai prasilenkia su saugumo ir kokybės suvokimu.

"Visur prikaišiojo armatūros. Tikrai nėra saugu. Ypač kai girdime, kad visus darbus baigs tik spalį. Rugsėjį į mokyklą sugrįžę vaikai dar gali nukentėti šioje statybų aikštelėje. Be to, ganėtinai neseniai buvo sutvarkyta krepšinio aikštelė, dabar ją vėl remontuoja. Iškasė krepšinio lentos stulpus, tai, žinote, šalia stovėjusios sovietinės tvoros kuolai giliau įkasti ir tvirčiau laiko", – kritikos negailėjo Tadas.

Gyventojas nesuprato ir ketinimų išardyti prieš keletą metų sudėtas plyteles bei perkloti naujas, nors šios dar nėra sudilusios. Taip, anot kauniečio, parodomas neūkiškumas.

Pažeidimų nerado

Pasak Kauno savivaldybės Aprūpinimo skyriaus vedėjo Alfonso Jarušausko, J.Urbšio mokyklos stadiono rekonstravimo darbai vyksta keliais etapais. Šiemet darbams skirta beveik 190,5 tūkst. eurų (praėjusiais metais skirta daugiau kaip 148 tūkst., 2014 m. – beveik 95 tūkst. eurų). Specialistas patikino, kad visi stadionų modernizavimo darbai yra prižiūrimi, o ketvirtadienį buvo surengtas specialus patikrinimas ir konstatuota, kad skundas yra nepagrįstas.

"Nė vienas iš nurodytų faktų nepasitvirtino. Nesaugiai prikaišiotos armatūros objekte nėra, šiuo metu yra išardyti seni krepšinio stovai, tačiau nauji dar nėra statomi. Šaligatvis, kuris ardomas, buvo paklotas labai seniai, todėl vietoj jo bus sudėtos naujos trinkelės, o išlikusias senas ir sveikas plyteles mokykla panaudos kitose vietose esantiems takams remontuoti", – garantavo A.Jarušauskas ir pridūrė, kad visiems darbams suteikiama penkerių metų garantija.

Specialistas informavo, kad šios mokyklos stadiono ir sporto aikštynų rekonstrukcijos metu bus atnaujinta futbolo aikštės natūrali žolės danga, įrengti sintetinės dangos bėgimo takai, šuoliaduobės su sintetinės dangos įsibėgėjimo taku, universali tinklinio, krepšinio, lauko teniso aikštelė su sintetine danga. Taip pat dabar esančios krepšinio aikštelės danga pakeista nauja sintetine danga.

Stadiono rekonstravimo darbai buvo pradėti 2014 m. ir tęsiami iki šiol. Jų metu buvo įrengtas stadiono drenažas, apšvietimas, bėgimo takų ir aikštelių pagrindai. Šiais metais darbai bus baigti.

Šių metų liepos 4 d. buvo pasirašyta sutartis su bendrove "Baltik sport". Jie įsipareigojo darbus užbaigti per tris mėnesius. A.Jarušauskas pažymėjo, kad sutartyje yra numatyta, kad dėl nepalankių oro sąlygų darbai gali būti pratęsti mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau portretas
tas prie Urbšio vidurinės tai baisus stadionas.Kai patvarkė dangą pernai, buvo smagu ir vaikams važinėt ir šiaip žmonės bėgiojo, vaikščiojo vakarais. Dabar jis visas apvarytas moliu, pliurza baisi, neįmanoma ten nieko daryti ir vargu ar iki rudens galo jie spės, nes vaizdas nesikeičia visai, tik šlapia ir pilna to paties purvo, per kelias savaites nieko nevyko tik tvoros dalis per paskutines kelias dienas atsirado, purvo nesumažėjo, kažkokių smėlio-žvyro kalnų irgi. Dar ko gera ir ta prineštą dumblą, per kurį ten nei bėgiot, nei kitaip sportuot nebeįmanoma paliks gamtai per žiemą nuplauti.

Nesąmonė

Nesąmonė portretas
Aiškiai pinigai, tame tarpe ir europiniai yra gausiai plaunami. Pernai pastatė galingus švietuvus stadione, nei karto jie nebuvo uždegti. Namas prieš stadiona, jokio veiksmo nuo praeitų metų nebuvo, o anksčiau bent vaikų regbio treniruotės buvo. Toks vaizdas, kad čia vyks pasaulio čempionatas pagal darbų apimtis. Asfaltas ir pėsčiųjų takelių plytelės jau du kartus perklojamos, įdomu, kur tos išimtos - naujos padedamos. Tuo tarpu įvažiavas iš Partizanų g. į namus Nr. 45, 49 baisus, kaip po karo, nors ten reikia tik kelis paremontuoti, o nieko. Čia kažkas labai labai nešvaru. Gaila, kad toks garsus šūkis „Kaunas tvarkosi" nueis vėjais. Naujoji valdžia turėtų pasidomėti, ar tikrai pinigai skirti stadiono ir jo prieigai remonto išleidžiami efektyviai ir recionaliai. Galima bus paremontuoti ir mokyklos direktoriaus ir Kauno savivaldybės aprūpinimoo skyriaus vadovų ir eilinių darbuotojų nuosavi kiemai, namai ir kt. statiniai.

laima

laima portretas
KIažin ar į tuos stadionus bus įleidžiami gyventojai, jei stadionus apsitvers tvoromis? Gal pradžioje ir įsileis, o paskui pradės rakinti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių