Moksleivių ekonomikos ir verslo olimpiados auksas – kauniečiams

Šeštadienį Kaune įvyko 18-oji Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiada, kurioje savo jėgas išbandė šimtas geriausių šalies moksleivių. Aukso medalius iškovojo du Kauno moksleiviai – Linas Kondrackis (KTU gimnazija, 11 klasė) ir Matas Brilius (Kauno Jėzuitų gimnazija, 12 klasė).

Kauno Jėzuitų gimnazijos moksleivis antrus metus iš eilės tampa olimpiados medalininku. Jam suteiktas olimpiados laureato vardas. Tokį apdovanojimą pelno tie dalyviai, kuriems antrą kartą pavyksta laimėti medalį.

„Praėjusiais metais iškovojau sidabro medalį, o šiemet esu pirmas, todėl jaučiuosi be galo laimingas. Mokausi dvyliktoje klasėje, todėl tai buvo paskutinis mano šansas laimėti pirmą vietą“, – savo pergale džiaugėsi M.Brilius, savo ateitį ketinantis susieti su ekonomikos ar vadybos mokslais.

Respublikinėje olimpiadoje dėl geriausiojo vardo kovojo moksleiviai iš 22 Lietuvos miestų: Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Marijampolės, Panevėžio Šiaulių, Švenčionių, Vilniaus, Visagino, Utenos, kitų šalies kampelių. Olimpiados dalyviai buvo atrinkti regioniniuose turuose.

Pirmą vietą pelnė:

Paulius Urbonas, Šiaulių Didždvario gimnazija

Marius Čegys, Šiaulių Didždvario gimnazija

Linas Kondreckis, KTU gimnazija

Matas Brilius, Kauno Jėzuitų gimnazija

Antra vieta:

Ieva Bernonaitė, Šiaulių universiteto gimnazija

Ipolitas Janeliūnas, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija

Eglė Smagurauskaitė, Vilniaus licėjus

Andrius Vainilavičius, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija

Brigita Pabrėžaitė, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija

Dominykas Šleško, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija

Trečia vieta:

Jekaterina Mironova, Vilniaus Lazdynų vidurinė mokykla

Gerda Vedegytė, Šakių „Žiburio“ gimnazija

Lina Vitkutė, KTU gimnazija

Lukas Gataveckas, KTU gimnazija

Liudvikas Jankauskas, Kretingos Jurgio Pabrėžos gimnazija

Laurynas Jačys, Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazija

Andrius Šliužas, Vilniaus licėjus

Vytenis Šimkus, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija

„Daugiausiai dalyvių buvo iš Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos miestų. Moksleiviai mokosi 11-12 klasėse, bet tarp dalyvių yra ir dešimtokų, kurie ryžosi tokiam iššūkiui, – pasakojo Jovita Starkutė, organizacinio komiteto pirmininkė. – „Kasmet Švietimo ir mokslo ministerija kreipiasi į universitetus, siūlydama organizuoti šią olimpiadą, todėl šiais metais jos globėjais esame mes – ISM vadybos ir ekonomikos universitetas“.

Olimpiados metu moksleiviai rungėsi atlikdami ekonominio mąstymo, mikro ir makroekonomikos, finansų ir rinkodaros uždavinius, vadybos situacijų sprendimus.

18-ąją Lietuvos mokinių ekonomikos olimpiadą organizavo Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. Olimpiados finansavimas skirtas pagal Gabių ir talentingų vaikų ugdymo programą.


Šiame straipsnyje: ISMmoksleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių