Moksleiviai į Kauną suvažiavo rinktis profesijos

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) nuo penktadienio ryto rinkosi moksleiviai iš visos Lietuvos.

Antrus metus rengiamas renginys „Matuokis profesiją“ sudomino daugiau nei 1 tūkst. moksleivių. Jiems paskaitas šiandien skaitė 19 specialistų: aktoriai, diplomatai, verslininkai, profesionalūs vadybininkai, žurnalistai, finansininkai ir valstybės  tarnautojai. Visi jie – VDU absolventai.

„Svarbu žinoti istoriją – ir ne tik savo šalies. Istorinė tema visada gali kilti per diskusijas su užsienio diplomatais ar politikais. Pavyzdžiui, kodėl įtampa juntama bendraujant Prancūzijos ir Anglijos politikams?“ – moksleivių sausakimšoje auditorijoje klausė ministro pirmininko patarėja Eglė Stonkutė.

Iš salės pasigirdo tik vienas atsakymas – dėl šimtamečio karo paliktų nuoskaudų. Moksleiviai domėjosi, kaip patarėjai pavyksta suderinti politines pažiūras. E.Stonkutės teigimu, svarbiausia – susitarti dėl darbo tikslų, o darbo priemonės gali ir skirtis.

VDU Centrinių rūmų koridoriuose buvo tikrai ankštoka – čia buvo galima sutikti ir jaunesnių gimnazistų, ir dvyliktokų, jau sukančių galvą, kokią profesiją rinktis.

„Mes atvykome į paskaitas. Į kokias? Į visas, į kurias spėsime nueiti. Norėčiau studijuoti mediciną, bet domina ir tai, ką siūlo VDU“, – kuklinosi Alytaus Putinų gimnazijos devintokė Roberta Petraškaitė.

Didelio susidomėjimo sulaukė paskaita apie žurnalisto profesiją. Universiteto mažoji salė buvo sausakimša – moksleiviai sėdėjo net ant grindų. Čia tarp merginų šmėžavo tik keletas vaikinų veidų.

Tradiciškai populiarumo nestokojo verslininkų paskaitos.

„Buvome pas Kęstutį Jasiulevičių – matematiką, vienos mobiliojo ryšio kompanijos klientų lojalumo vadybininką, o dabar eisime pas Kredito unijos vadovą Marių Griesių. Pirmoji paskaita įkvėpė – buvo malonu išgirsti sėkmės lydimo žmogaus gyvenimo istoriją, kurią jis kūrė žengdamas per nuopuolius ir pakilimus. Supratome, kad tam, kad kiltum, reikia mokėti ir kristi“, – sakė Jonučių vidurinės mokyklos dvyliktokas Ričardas Kudirka.

Pasak VDU Studijų marketingo tarnybos direktorės Justinos Šimkevičiūtės, mintis suorganizuoti šį renginį kilo prieš porą metų, pažvelgus į studentų karjeros dienas. Direktorės teigimu, kiek renginyje teko bendrauti su moksleiviais, pastarieji nelabai įsivaizduoja, ką veikia vienos ar kitos profesijos atstovai, pavyzdžiui sociologai.

„Toks pat renginys vyks ir kitų metų sausio 18 d., į kurį vėl pakviesime moksleivius“, –  apie ateities planus kalbėjo J.Šimkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių