Mokinukai išvyksta varžytis į Čekiją

Į Europos jaunųjų dviratininkų saugaus eismo varžybas Čekijoje išvyksta trys mokinukai iš Kauno ir panevėžietis.

Jau rytoj Čekiją turėtų pasiekti Lietuvoje vykusio nacionalinio konkurso „Saugus ratas“ nugalėtojai.

Į respublikos rinktinės sudėtį pateko vaikai, nugalėję šiame konkurse. Trys iš keturių komandos narių – Kauno miesto moksleiviai, vienas – iš Panevežio rajono.

Geriausius rezultatus parodė Goda Aleksandrovaitė iš Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos, du Valdo Adamkaus gimnazijos moksleiviai, Kamilė Kregždytė ir Deividas Stankus, bei Matas Miliauskas iš Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos.

Lietuvoje vykusiose varžybose dalyviams teko parodyti savo teorines žinias – ar moka Kelių eismo taisykles ir kaip geba orientuotis eismo aplinkoje. Varžybų dalyviai taip pat važiavo specialiai jiems paruošta trasa, pademonstravo jėgas ir įgūdžius figūrinio vairavimo rungtyje.

Susumavus visų Lietuvoje varžybose dalyvavusių jaunųjų dviratininkų rezultatus ir buvo išrinkti keturi geriausieji, atstovausiantys Lietuvai Čekijoje vyksiančiose Europos varžybose.

Iš viso dalyvaus 25 šalių dviratininkai. Lietuva šiose varžybose dalyvauja kasmet.

Europos saugaus eismo mokymo konkurso tikslas – stiprinti eismo dalyvių švietimą, taip sumažinti nelaimingų atsitikimų skaičių keliuose. Konkursas pradėtas rengti 1986 metais, jis laikomas kasmetiniu ir vyksta rugsėjo mėnesiais. Konkursas trunka vieną pilną dieną, vaikai turi atlikti įvairius teorinius ir praktinius pratimus. Geriausia komanda laimi taurę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių