Mitingo dalyviai pakviesti į Garliavą stebėti pareigūnų

Šeštadienio vidurdienį Kaune, Vienybės aikštėje, maždaug pusė tūkstančio žmonių susirinko į mitingą, kuriame pasmerkti penktadienio įvykiai Garliavoje. Be to, mitingo dalyviai buvo kviečiami „gelbėti Lietuvą“ būsimuose Seimo rinkimuose.

Renginį organizavo šešios organizacijos, tarp kurių buvo ir judėjimas „Drąsiaus kelias“. Kalbėjusieji, prisimindami penktadienio įvykius, kuomet buvo mėginama Drąsiaus Kedžio dukrą jėga perduoti jos mamai Laimutei Stankūnaitei, negailėjo smerkiančių žodžių. Pasak kai kurių kalbėtojų, tokie veiksmai prilygsta egzekucijai.

Judėjimo „Drąsiaus kelias“ lyderis Jonas Varkala kvietė susirinkusiuosius atvykti į Garliavą ir apsaugoti mergaitę.

„Vaiko gyvenimo akistatoje sprendžiasi visos Tėvynės likimas. Kviečiu atvažiuoti ir stebėti pareigūnus, kad jie nedrįstų naudoti prievartos prieš vaiką“, - kreipėsi į susirinkusiuosius J.Varkala.

Anstolei Sonatai Vaicekauskienei minia skandavo „gėda“, buvo renkami parašai, kad ji būtų nušalinta nuo užimamų pareigų. Be to, žadama reikalauti, kd jėgą prieš mergaitę naudoję pareigūnai būtų nedelsiant nubausti, o mergaitė – apsaugota.

Siūlyti valdžiai nušalinti generalinį prokurorą tribūnoje žadėjo Seimo narys Gintaras Songaila, radikalių minčių negailėjo ir parlamentaras Kazimieras Uoka.  Daugumoje pasisakymų buvo keikiama dabartinė šalies valdžia, „valstybininkų klanas“.

Minioje buvo matyti radikaliomis pažiūromis garsėjančių visuomenės veikėjų. Didžiąją dalį minios sudarė vyresnio amžiaus žmonės, nemažai jų laikė plakatus, reikalaujančius ištaisyti vieną ar kitą neteisybę.

Žmonės buvo kviečiami pradėti „taikią revoliuciją“, „gelbėti Lietuvą“ būsimuose Seimo rinkimuose. „Patys deleguosime atstovus į Seimą“, - pranešė kalbėtojai.

Ne visi susirinkusieji džiaugsmingai plojimais pritarė pasisakymams. „Jau nusibodo, viską žinome. Duokite ką nors mums ugningo“, - nedrąsiai riktelėjo viena moteris.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

toks gyvenimas

toks gyvenimas portretas
Po tiek metų gyvenimo pas banditus nėra ko stebėtis vaiko suluošinimu...juk visgi ji bandito dukra, ir banditės dukterėčia...Tai gal tegul ir gyvena pas banditus, ir tampa tokia pačia Šiukšle kaip ir žudikė su mantija???? Ką jūs manote???(atleiskit už ironiją,bet tokia realybė)

Varvas

Varvas portretas
tu slykstune ka cia rasineji, nesamones nei tu ka zinai nei cia ka paistai. Tu asile tikra, visazinene. blyna.

įrašas byloja

įrašas byloja portretas
Už kojų mergaitę įnirtingai tempia ne Stankūnaitė, o Skučienė.. O Kedienė tuo metu traukia ją už sportinių kelnių gumos…ir tada užšoka diedukas tiesiog mergaitei ant galvos. AKIVAIZDU- apsauginiai bando apsaugoti mergaitę nuo sužalojimo, todėl nieko kito ir neliko kaip tai pijokei snukin rėžti
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių