Misija – keliuose nepalikti „juodųjų dėmių“

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate (VPK) organizuota konferencija „Tarpinstitucinis bendradarbiavimas dėl saugaus eismo Kauno mieste ir apskrityje, siekiant užtikrinti saugų eismą“.

Pranešimus skaitę Kauno apskrities VPK Kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas, Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, Kauno rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius, bendrovės „ARV-Auto“ direktorius Valdas Šlepikas, Algio Žitkevičiaus saugaus eismo mokyklos direktorė Rasa Šerpytienė bei VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyresnioji specialistė Jovita Juršytė kalbėjo apie pagrindines priežastis, dėl kurių Kauno apskrityje sužalojami ir žūsta žmonės. Taip pat pasidalinta gerąja patirtimi diegiant eismo saugos priemones Kauno mieste ir Kauno rajone, ugdant jaunuosius eismo dalyvius, gerinant eismo kultūrą.

„Ne vienerius metus visi aktyviai bendradarbiaujame dėl bendro tikslo – saugaus eismo užtikrinimo. Tačiau situacija apskrities keliuose išlieka sudėtinga. Nors žuvusiųjų skaičius, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo, tačiau sužeistųjų – išaugo. Džiaugiuosi, kad šiandien visi drauge susirinkome aptarti mums visiems svarbius aspektus ir, svarbiausia, ieškoti atsakymo, kaip situaciją pagerinti“, – kalbėjo Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak Kelių policijos viršininko D. Česnausko, pagrindinė priežastis, lemianti eismo įvykius, – pasirinktas greitis. Siekiant sumažinti eismo įvykių skaičių, organizuojamos įvairios priemonės, tiek skirtos bausti eismo dalyvius, tiek ir prevenciškai juos įspėti.

„Nesirenkame, ar priemonę vykdyti Kauno mieste, ar rajone. Renkamės vietas, atsižvelgiant į kelius, pėsčiųjų perėjas, avaringumą. Šiandien matome rezultatus – bent šiuo metu Kauno apskrityje matomas didžiausias žuvusių eismo dalyvių mažėjimas“, – pabrėžė jis.

„Visoje Lietuvoje pastebima daugiau eismo įvykių Sudarėme „Juodųjų dėmių“ žemėlapį. Palaipsniui sprendžiame problemas. Tačiau išsprendus vienas, atsiranda kitos. Mūsų vizija, kad 2018 m. neliktų „juodųjų dėmių“. Salelės, geresnis apšvietimas, žiedinės sankryžos – visa tai padeda, siekiant mažinti eismo įvykių skaičių“, – kalbėjo savivaldybės atstovas P. Keras. Pasak jo, eismo įvykius lemia įvairios priežastys, tačiau pati pagrindinė – žmogiškasis faktorius.

„Eismo dalyvių elgsenos keitimas – labai svarbi dalis kalbant apie eismo saugumo užtikrinimą. Ir tai pirmiausiai turi būti gvildenama pačiose bendruomenėse“, – akcentavo jis.

Jau kitais metais ketinama įrengti dar daugiau reguliuojamų pėsčiųjų perėjų, gerinti jų apšvietimą, peržiūrėti galiojančius greičio ribojimus. Planuojamas ir intensyvesnis įvairaus amžiaus eismo dalyvių švietimas, saugaus elgesio kultūros bendruomenėse diegimas.


Šiame straipsnyje: policijaavaringumaskeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

matome

matome portretas
Ar tai atsitiktinumas, sunku pasakyti, bet nelaimė Tunelio gatvėje per posėdžio dieną parodė, kad metas kelti patruliams užpakalius nuo kėdžių ir ne liežuviais "juodas dėmes' mažinti, o bent jau dažniau patruliuoti gatvėse. nesuprantu patrulių darbo esmės, juk ne kabinetuose sėdint prevencija vykdoma. O Kerui metas susirūpinti, gal yra naujų veidų, galėsiančių įnešti rimtų pokyčių į šią sritį...

giedrius

giedrius portretas
Juodžiausia dėmė Kaune-Tunelio gatvė.Šiandien ir vėl užmuštas pėstysis.Perėjoje.. . . .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių