Misija – išsigelbėti per 30 sekundžių

Jėzuitų gimnazijoje – netradicinės pamokos. Čia startavo projektas "Išsigelbėk per 30 sekundžių". Gelbėtojai teigia, kad būtent pirmosios 30 sekundžių turi būti kuo tiksliau išnaudotos, nes per jas žmonės padaro daugiausia klaidų.

Jėzuitų gimnazijoje – netradicinės pamokos. Čia startavo projektas "Išsigelbėk per 30 sekundžių". Gelbėtojai teigia, kad būtent pirmosios 30 sekundžių turi būti kuo tiksliau išnaudotos, nes per jas žmonės padaro daugiausia klaidų.

Projektą inicijavo pilietiškai aktyvaus jaunimo grupė "Baltai Juoda". Tik pristačius projektą jaunimas buvo giriamas už tai, kad kilniam darbui suvienijo visas specialiąsias tarnybas.
Specialiųjų tarnybų atstovai išsiskirstė į tris šeštąsias Jėzuitų gimnazijos klases. Vieni šeštokai bendravo su medikais, kiti – su ugniagesiais, treti – su policininkais. Vėliau vaikai susitiks su vis kitos tarnybos atstovais.

Pirmiausia moksleiviai atsakė į klausimus iš anksto parengtose anketose. Kiekviena tarnyba pateikė penkis klausimus ir pasiūlė tris atsakymų variantus. Atsakymų statistika pribloškė. Klaidingai į policijos ir ugniagesių klausimus atsakė beveik 70 proc. moksleivių. Medikų anketą vaikai užpildo be didelių klaidų.

Pagal tas pačias situacijas yra parengti trumpi filmukai. Po teorinės dalies moksleiviai drauge su profesionalais aptarinėjo nelaimes ir tinkamą bei netinkamą elgesį. "Kokia neatsakinga mergaitė", – piktinosi vienas moksleivis, pažiūrėjęs ugniagesių parengtą situaciją apie mergaitę, ant viryklės palikusią keptuvę ir sukėlusią gaisrą.

"Dėl tokių neatsakingų žmonių Kaune per metus kyla per tūkstantį gaisrų", – paaiškino ugniagesių atstovė.

Gimnazistas Valentas džiaugėsi, kad į anketos klausimus atsakė praktiškai be klaidų. "Dvi panašios į pateiktas situacijas man buvo nutikusios", – neslėpė Valentas. Dabar jis žino, kaip elgtis, kai į duris beldžiasi nepažįstamas asmuo ar tamsiu paros metu pastebi, kad yra sekamas.

Daugelis pakalbintų vaikų pripažino, kad sunkiausia buvo susiorientuoti policijos ir ugniagesių sukurtose situacijose. "Buvo labai naudinga, nes daug klaidų padariau. Ypač gerai buvo analizuoti vaizdines situacijas", – po netradicinės pamokos atsikvėpė Nojus.

Tarnybų atstovai situacijas kūrė pagal dažniausiai nutinkančių nelaimių scenarijų. Vaikai aptarinėjo ir kokia veiksmų seka turi būti kilus gaisrui, ir susižalojus draugui ar gatvėje pastebėjus gulintį žmogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KJG

KJG portretas
8 nuotraukoj sedejau ir aš!!!

Vienaragis

Vienaragis portretas
O aš kartu!!!!!!

Aviete

Aviete portretas
Ten aš ten aš!!! :DD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių