Mirė žurnalistė Kristina Čiučiulkaitė

Kovo 7-ąją ant ilgo žurnalistų vėlių suolelio netikėtai prisėdo ilgametė laikraščio „Naujos tėviškės žinios“ žurnalistė Kristina Čiučiulkaitė (1953 – 2012).

Kaip prisimena LŽS Kauno skyriaus vadovas Vidas Mačiulis, jam teko kartu su Kristina mokytis Kulautuvos vidurinėje mokykloje, kurios anuometinis direktorius Simonas Kuzmickas skatino abu rinktis kūrybos kelią. „Kai aš jau dirbau televizijoje, o Kristina dar buvo moksleivė, ji parašė man laišką, kuriame buvo ryšku jos noras studijuoti žurnalistiką. Aš tam pritariau ir niekada to nesigailėjau – Kristina buvo talentinga ir principinga kolegė, rašiusi aktualiomis temomis aiškiai ir paprastai. Toks buvo ir jos gyvenimas. Ji užaugo šešių vaikų šeimoje, iš kurių trys jau iškeliavę Anapilin“, – priminė V.Mačiulis.

Anot daugelį metų „Tėviškės žinių“ redakcijai vadovavusios Teklės Mačiulienės, ji priėmė Kristiną dirbti į redakciją, kurioje ši prieš tai puikiai atliko praktiką. „Kristina buvo labai išsilavinusi, darbšti asmenybė, turėjusi puikią atmintį. Jai net ir sovietmečiu netrūko drąsos kritikuoti vadovus. Iki šiol atsimenu vieno jos tokio rašinio pavadinimą „Viršūnėlės ir šaknelės“. Su šiuo šviesiu žmogumi dirbti buvo paprasta ir gera“, – teigė T.Mačiulienė.

„Kristina, kaip žinia, buvo perspektyvi poetė, tačiau ja netapo – juk žinome, kokia nenumaldoma rutina yra kasdienis žurnalisto darbas. Tačiau ji turėjo daug draugų poetų, bet svarbiausia, mano galva, yra tai, kad ji labai mylėjo visus žmones, apie kuriuos rašė, būdama žurnalistė. Beje, į „Tėviškės žinias“ ji atėjo 1976 metais ir dirbo čia iki paskutinės gyvenimo dienos. Paskutinis jos rašinys buvo skirtas gyvybingai ir linksmai Kaziuko mugei“, – prisiminė „Naujų tėviškės žinių“ redaktorė Nijolė Grinevičiūtė.

Urna su 59-ojo gimtadienio nesulaukusios K.Čiučiulkaitės kremuotais palaikais bus pašarvota penktadienį, 14 val., „Rimties“ laidojimo namų salėje (A.Juozapavičiaus pr. 1), o šeštadienį, 13 val., Raudondvario bažnyčioje bus aukojamos  Šv. Mišios už velionę. Laidotuvės vyks naujose Raudondvario kapinėse.


Šiame straipsnyje: Kristina Čiučiulkaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana  portretas
Ilsėkis ramybėje, Kristina.

kolegė

kolegė portretas
ramybės jai. O Nijolei - gerai pagalvot, kaip elgiasi su buvusiais darbuotojais. labai gerai pagalvot.

skaitytoja

skaitytoja portretas
ilsekis ramybeje, tik gaila, kad gyvate Nijole nepadvese, bet viskam savas laikas
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių