Ministerija: L.Stankūnaitės dukra mokykloje puikiai pritapo

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukra naujoje mokykloje greitai pritapo. Taip tvirtina Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kuriai pavesta rūpintis mergaitės gerove.

„Mergaitė mokosi vienoje Lietuvos mokykloje, puikiai adaptavosi, problemų dėl jos ugdymo nekilo“, – portalui 1kaunodiena.lt teigė socialinės apsaugos ir darbo ministro padėjėja Lina Bušinskaitė.

Šias žinias, jos teigimu, ministerijai dar rugsėjo 11 dieną pateikė Švietimo ir mokslo ministerija. Naujesnių žinių neturima.

Pati Švietimo ir mokslo ministerija nepanoro komentuoti, kaip pradinukei sekasi, motyvuodama tuo, kad „tai yra privataus pobūdžio informacija, kuri neteikiama be vaiko tėvų sutikimo“.

Taip pat neskelbiama, kur aštuonmetė mokosi.

Ar apsaugos darbuotojai L.Stankūnaitės dukrą lydi į mokyklą? „Nežinau tos tvarkos. Nesidomėjau, neturiu teisės žinoti ir nenoriu žinoti. Aš pasiklausiu, kaip mergaitei sekasi, atsako, kad mokslai sekasi gerai. Ji su vaikais bendrauja kaip ir bet kuris kitas vaikas – gerai, su mokytojais irgi jai viskas yra gerai“, – pirmadienį sakė L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas.

Tuo metu mergaitės močiutė Laimutė Kedienė tvirtino nieko nežinanti apie tai, kaip anūkei sekasi mokytis, nes ši laiškuose įspūdžiais iš mokyklos esą nesidalija.

„Neturiu jokios informacijos apie mergaitę. Laiškuose išvis nesuprasi, apie ką ji ten rašo. Gal net ne jos ir rašyta“, – pasakojo L. Kedienė.

Paskutinį kartą anūkės laišką ji teigia gavusi prieš gerą savaitę.

Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė atsisakė komentuoti bet kokius klausimus, susijusius su L.Stankūnaitės ir D.Kedžio dukra.

Pirmąją klasę mergaitė baigė gerais pažymiais. Taip gegužės pabaigoje, praėjus dviem savaitėms po lemtingojo Garliavos šturmo, teigė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas konservatorius Rimantas Jonas Dagys, remdamasis turima informacija.

L.Stankūnaitės dukra, gyvendama Kedžių namuose, nuo sausio mėnesio iki tos dienos, kai gegužės 17-osios rytą buvo išvežta, mokėsi pagal savarankiško mokymo programą namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Top

Top portretas
Kai niekas nediktuoja, nemoko ką rašyti, tai ir rašo mergaitė, kas jai tuo metu šauna į galvą. Taip, Kediene, taip, tai ne jūsų verčiama rašyti tai, ką jūs norėjote... Mergaitė tampa savimi, o ne kedvenckių marjonete...

Joo

Joo portretas
Gerai dar kad Šias žinias nepateikė rugsėjo 1 dieną :)

nu

nu portretas
eilines pasakos,ir kas gali tiketi,
VISI KOMENTARAI 148

Galerijos

Daugiau straipsnių