Mina ant sąžinės renginių organizatoriams: grafičio vandalai persikėlė į mišką

Kleboniškio gyventojai pasipiktinę renginių organizatoriais, kurie po kiekvieno renginio palieka nenusiplaunančiais dažais ištepliotus medžius. Kauniečiai tikina, kad šį kampelį pamiršo ir miesto valdžia.

Gadina estetinį vaizdą

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Kleboniškyje įsikūrę gyventojai. Jie piktinasi renginių organizatoriais. Šiame miško parke dažnai vyksta orientacinės varžybos, sporto ar kitokie renginiai, po kurių vis labiau vizualiai užteršiamas miškas.

„Esmė ta, kad Kleboniškio miško parke įvairių renginių organizatoriai trasas žymi nenusiplaunančiais dažais. Visas miškas išmargintas visokių spalvų rodyklėmis. Miškininkai, žinoma, gūžčioja pečiais. Iš tokios serijos, kad nieko nežinome, nieko nematėme ir nieko nesiruošiame daryti. Jiems svarbu, kad mediena auga. Čia juk miškas, tad ir norisi matyti gamtą, o ne įvairius grafičius. Dabar renginių organizatoriai niekuo nesiskiria nuo gatvėse paišančių vandalų. Galbūt dabar žinia pasieks tokių renginių organizatorius ir jie susiprotės“, – dėstė Kleboniškyje gyvenantis Darius.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Anot jo, gyvenvietę pamiršo ir miesto valdžia. „Ar Kauno savivaldybė ketina Kleboniškio miško parke imtis kokių parko infrastruktūros gerinimo darbų. Šiais metais buvo atnaujintas vos vienas dviračių takas. Ar dar kas nors bus daroma?“, – teiravosi kaunietis.

Dabar renginių organizatoriai niekuo nesiskiria nuo gatvėse paišančių vandalų.

Paišyti ant medžių nereikėtų

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kaip miestas vertina gyventojų išsakytas pastabas dėl renginių organizatorių, kurie išpaišo medžius ir taip sugadina estetinį gamtos kampelio vaizdą. Valdininkai tikino, kad dažai medžiams žalos nedaro, tačiau užrašai tikrai gali gadinti bendrą vaizdą. Todėl rekomenduojama renginio trasas pažymėti kitaip ir po renginių žymas nurinkti.

„Konkretaus draudimo, neleidžiančio pažymėti medžius dažais, nėra. Juos dažnai žymi patys miškininkai (pavyzdžiui kvartalų ribas, genimus medžius), didelės žalos medžiui nepadaroma. Tačiau sutinkame, kad estetiškai tai neatrodo gražiai. Kauno savivaldybės Renginių komisijoje Kleboniškio miške renginius ketinančius organizuoti asmenis prašome planus suderinti su Valstybinių miškų urėdija, kuri ir yra atsakinga už Kleboniškio mišką. Savo ruožtu, renginių organizatorius įspėjame vengti tokio ženklinimo parkuose ir miško parkuose“, – komentavo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Ji patvirtino, jog šiemet miesto indėlis į Kleboniškio infrastruktūros gerinimą iš tiesų buvo tik vienas dviračių takas. „Šiemet atnaujintas 1,2 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas. Nuo viaduko per Islandijos plentą iki miesto ribos vedančiame take atnaujinta ne tik danga, bet ir įrengtas apšvietimas. Šįmet daugiau darbų neplanuojama“, – sakė specialsitė.


Šiame straipsnyje: kleboniškio miško parkasmedžiaiRenginių organizatoriaigrafitisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

piktai kaunietei

piktai kaunietei portretas
Dovanokite o kodėl jūs kažkur kažką pasodinote ir teritorija neaptverta? Apskritai kodėl savavališkai kažką kažkur sodinate?

PIKTINA KAUNE

PIKTINA KAUNE portretas
Kaune,6 forte,Baršausko g.,organizatorių rengiamos orientacinės varžybos,nes tie,kas sudarinėja orientacijos planą,nepažymi,kad dalyviai nepažeidinėtų įstatymų,neniokotų svetimo turto,negąsdintų gyvūnų.Vakar vyko tokios varžybos,dauguma dalyvių bėgo per sodus laužydami augalus,kuriuos pasodino gyventojai ( leidimas apželdinimui duotas aplinkos skyriaus ),išgąsdino kates ir išspardė indus skirtus gyvūnams šerti,nes varžybų dalyviai bėgo pro vietą kuri pažymėta ,jog ten yra benamių kačių šėrimo vieta. Jei vėl pasikartos toks elgiasys,teks kreiptis į seniunyją ir miesto Savivaldybę.

stacha

stacha portretas
atnaujino dvipaciu taka iki kelio kuris veda i kazkieno namus,otoliau takas baisus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių