Milijonai Kačerginei – nerimas bendruomenei

Pasirodžius žiniai, kad Kačerginėje už ES lėšas bus rekonstruotas mokyklos bendrabutis ir ten perkeltas darželis, sunerimo dalis miestelio gyventojų.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad Kačerginė per dvejus metus sulauks 10 mln. litų ES lėšų, kurios bus investuotos į daugiafunkcinį centrą, dviračių takus, vandentiekį ir nuotekas, mobilią prieplauką.

Šie planai nudžiugino ne visus Kačerginės gyventojus. Mažus vaikus auginantys tėvai sunerimo dėl dabartinio vaikų darželio likimo. Mat planuose jį planuojama iškelti į daugiafunkcinį centrą. Jis bus įrengtas rekonstruotame Kačerginės pagrindinės mokyklos bendrabutyje.

„Dabar darželis įsikūręs jaukioje vietoje, pušyne, ten pakankamai erdvės vaikams. Mes manome, kad tereikia renovuoti seną darželio pastatą“, – kalbėjo Aušra Valatkienė, atstovaujanti kelioms dešimtims jaunų šeimų, leidžiančių arba ketinančių leisti savo vaikus į Kačerginės vaikų darželį.

Tėveliai būgštauja, kad perkėlus darželį į daugiafunkcinį centrą, vaikai turės mažiau erdvės, jiems teks būti triukšmingesnėje vietoje, reikės dalytis virtuve su mokykla.

Kačerginės bendruomenės centro pirininkas Gintautas Kazlauskas pastebi, kad dėl perkelto darželio nukentės ir daugiafunkcinis centras, nes ten neliks vietos sporto salei, o vietoje jos bus įrengta universali salė. „Kultūros poreikiams, bibliotekai ar seniūnijai būtų tikęs rekonstruotas senasis buvusios pradinės mokyklos pastatas su sklypu. Tačiau jį rengiamasi parduoti. Kačerginiškiams nesuprantamas noras viską sugrūsti į vieną pastatą ir atsisakyti kitų viešų objektų. Bendruomenė įtaria, kad atlaisvintus statinius norima parduoti“, – kalbėjo G.Kazlauskas.

Kauno rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjas Artūras Pupalė sakė, kad senąjį darželį renovuoti neracionalu. „Tam ES lėšų panaudoti negalėtume, o skirti 2 mln. litų vien iš rajono biudžeto būtų per didelė prabanga. Todėl darželis bus perkeltas į naujas, už ES paramos pinigus rekonstruotas patalpas“, – aiškino vedėjas. Jis tvirtino, kad darželis bus įrengtas pagal visas higienos normas ir reikalavimus taikomus vaikų darželiams. „Ten bus įrengta ir aptverta saugi žaidimų aikštelė, sutvarkyta aplinka“, – tikino A.Pupalė.

Kam bus panaudotos dabartinės darželio patalpos, savivaldybėje dar nenuspręsta.

Vaikų darželio direktorė Vanda Žiūkienė pasakojo, kad dabartinės darželio patalpos jau nusidėvėjusios ir ankštos. „Nuolat kemšasi kanalizacija, pastatas šildomos elektra, bijome, kad sena instaliacija nesukeltų gaisro“, – sakė ji. Direktorė viliasi, kad daugiafunkciniame centre darželis turės galimybę plėstis. „Dabar nuo pusantrų iki šešerių metų vaikai turi būti vienoje grupėje, nes nėra ploto turėti dvi grupes. Dėl to čia sudėtinga užtikrinti kokybišką ikimokyklinį ugdymą“, – teigė V.Žiūkienė.

Daugiafunkcinio centro įrengimas kainuos 3,3 mln. litų.


Šiame straipsnyje: KačerginėES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

zivile.bekeriene@gmail.com

zivile.bekeriene@gmail.com portretas
Atsakymas KAČERGINEI užsakytos kalbos. Tikri kačerginiečiai pritaria darželio rekonstrukcijai, tikri kačerginiečiai rūpinasi, kad miestelyje išliktų autentiškos savivaldybei priklausančios 2 medinės vilos. Į jų iniciatyvą ir atsiliepė G.Kazlauskas.Tikrai dėl tokių kaip jis ir miestelis dar nenuniokotas ir kelių asmenų siauri, savanaudiški interesai tik dalinai įgyvendinti. :)O Ringauduose pradinė mokykla atiduota bendruomenei ir atnaujinta. Ir mūsų miestelio buvusioje pradinėje turėtų būti BENDRUOMENĖS NAMAI, ko ir prašo keli šimtai kačerginečių.

Lape

Lape portretas
Ar mums aplamai buvo kada nors gerai? Duoda pinigu - blogai, neduoda - blogai... Zmones, atsibuskite, visi pokyciai tik i gera....

o kur pavardės

o kur pavardės portretas
Gerb. Autoriau, kur nepatenkintųjų pavardės :)
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių