Mikliarankis moksleivis iš Kauno sublizgėjo Vokietijoje

Rubiko kubais prieš pusantrų metų susidomėjęs Lukas Vaitkevičius, 13-metis moksleivis iš Kauno, ir toliau skina laurus tarptautinėse varžybose. Šį kartą kaunietis iš Vokietijos grįžo su trečiosios vietos diplomu.

Kauno Senamiesčio progimnazijoje besimokantis L.Vaitkevičius praėjusį savaitgalį, vasario 4-5 dienomis, dalyvavo Vokietijoje vykusiose Rubiko kubo varžybose „Hessen Open 2012„. Moksleivis, savo pasiekimais stebinantis ne vieną užsienio sportininką, “Rubiko magijos" rungtyje užėmė trečią vietą, kubą sudėliojęs per 1,56 sekundės. Iš viso moksleivis dalyvavo 9-iose rungtyse ir varžėsi su 90 Rubiko kubo sportininkų iš įvairių pasaulio valstybių.

„Labiausiai džiaugiuosi tuo, kad pavyko pagerinti visus savo asmeninius bei Lietuvos rekordus. Didžiuojuosi, jog aš vienintelis atstovavau Lietuvai ir ypač savo gimtajam miestui Kaunui. Į varžybas vežiausi ne tik Rubiko kubus, bet ir vėliavėlių, atšvaitų, lankstinukų, kuriuose pristatomas Kaunas bei šiais metais mieste vykstantys renginiai", – neslėpdamas džiaugsmo pasakojo L.Vaitkevičius.

L.Vaitkevičius šiuo metu yra vienintelis lietuvis, užsiimantis šia sporto šaka ir dalyvaujantis varžybose, į kurias susirenka sportininkai iš viso pasaulio. Praėjusių metų pavasarį Lenkijoje jis pagerino visus Lietuvos rekordus, o rudenį Taline vykusių varžybų trijose rungtyse užėmė trečiąsias vietas.

Rubiko kubo varžybose sportininkai varžosi keliose rungtyse – tai priklauso nuo kubo dydžio ir ypatumų. Ši sporto šaka pasaulyje tampa vis populiaresnė. Išmėginti loginio mąstymo, rankų ir net pėdų miklumo suvažiuoja įvairaus amžiaus žmonės – nuo moksleivių iki senjorų.


Šiame straipsnyje: Rubiko kubasVaitkevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

joke

joke portretas
pasaulio rekordas-0.69...

saunu

saunu portretas
Labai saunu!Sekmes ateity!

rita

rita portretas
Šaunuolis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių