Miesto valdžia nusprendė uždaryti Kauno mažąjį teatrą

Kauno savivaldybės taryba antradienį pritarė Kauno mažojo teatro prijungimui prie Kamerinio teatro. Po šio sujungimo Mažojo teatro neliks, jo šešis spektaklius tikimasi perkelti į Kamerinio teatro repertuarą.

„Šiandien Mažajame teatre yra tik administraciniai etatai. (...) Vadovai derinsis dėl spektaklių perėmimo į kamerinio teatro repertuarą – jei sutiks režisieriai ir aktoriai“, – posėdyje kalbėjo Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Mažajame teatre rodomi šeši spektakliai – trys suaugusiems ir trys vaikams.

Po sujungimo bus atleidžiami keturi Mažojo teatro darbuotojai – direktorius, buhalterė, administratorė ir kasininkė. Teatro patalpos bus grąžintos į savivaldybės balansą. Du pastaruosius etatus svarstoma perkelti į Kamerinį teatrą.

Sprendimo nepalaikė opozicinė konservatorių frakcija.

„Man tikrai asmeniškai nesuprantamas toks Mažojo teatro naikinimas, ypač kai Kaunas iškovojo Europos kultūros sostinės titulą“, – kalbėjo buvęs Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas.

Vicemeras liberalas Simonas Kairys pastebėjo, kad iš teatro „iš esmės iškaba telikusi“ ir pabrėžė, kad kokybiškai įstaigai reikalingas atitinkamas finansavimas, o Mažasis teatras, paskutiniu metu veikęs kaip viešoji įstaiga, nebuvo pajėgus išsilaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Abejoju, ar komentatorė Lukaa yra buvusi bent viename Mažojo teatro spektaklyje, pakanka Dramos ir kamerinio teatro, tik lankykite ir nerašinėkite nesąmonių

Vika

Vika portretas
Skaitau komentarus ir juokas ima. Kokie tie konservatoriu pakalikai "gerieciai". Jau jie tai tikrai neuzdarytu nei vieno teatro - juk ne is savo kisenes reiketu juos islaikyti,ar ne?. Nesvarbu - eina-neina kas i tuos spektaklius,svarbu kad teatras Y r a ?? Idomu,jeigu reiketu islaikyti is savo kisenes (o ne visu mokesciu moketoju),nuomone nepasikeistu? Nieko neatsitiks - zmones paziures tuos spektaklius kameriniame, jeigu nores,o administracija bus viena ir patalpos,kurias,beje,reikia islaikyti - taip pat vienos. Ismokite mastyti seimininkiskai, juk pinigai neauga ant medzio,kad galetume juos metyti i kaire ir desine. Geriau pasidziaukite,kad miestas grazeja,tvarkosi. Matosi,kad galu gale meras yra tikras seimininkas,o ne koks apgailetinas - parodija, kaip Kupcinskas.

hm

hm portretas
kultūra ir švietimas dabartinei Kauno valdžiai kaip rakštis atitinkamoj vietoj
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių