Miesto gatvių prakeiksmas – susidėvėję šulinių dangčiai

Kauniečiai graudžiai juokauja, kad miesto gatvės, išvagotos įgriuvų, primena ugnikalnių kraterius. Tačiau pavojų vairuotojams kelia ne tik duobės, bet ir įlūžę kanalizacijos šulinių dangčiai.

Vienoje judriausių Kauno gatvių – Vytauto prospekte – prieš keletą dienų grėsmę taip pat kėlė įlūžęs šulinio dangtis. Neapsikentę žmonės, norėdami perspėti vairuotojus apie vidury gatvės žiojėjančią prarają, į šulinį įmetė seną medžio šaką, kuri tapo įspėjamuoju ženklu. Avarinė tarnyba tik vėliau susigriebė pastatyti apsauginę tvorelę. Panašių pavyzdžių Kaune galima pamatyti ne vieną.

Mieste šulinius, o jų yra apie 50 tūkstančių, prižiūri bendrovė „Kauno vandenys“. Bendrovės atstovų teigimu, kasmet pakeičiama keli šimtai susidėvėjusių, pavogtų šulinių dangčių ir lietaus nuotekų grotelių.

„Kaune šįmet pakeisime 350 šulinių dangčių. Taip pat jau pakeista 200 vienetų lietaus kanalizacijos grotelių“, – pasakojo bendrovės „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas.

Daugiausiai šulinių dangčių pakeista tose gatvėse, kur vyko kelio dangos rekonstrukcija: Panerių g., Radvilėnų pl., A.Juozapavičiaus pr. ir kitose.

Šulinio dangtis kainuoja apie 130 litų. Avarinės tarnybos viršininkas užsiminė, kad šiemet ilgapirščiai Kaune nukniaukė apie 40 dangčių.

„Policijos pareigūnams kelis kartus pavyko sučiupti vagis“, – sakė R. Stunžėnas.

Jo teigimu, avarinių situacijų, kuomet nuo susidėvėjimo dangtis tiesiog susmenga arba įlūžta pasitaiko nedažnai. Tačiau skaičiai iškalbingi – per metus mieste įlūžta 50-60 dangčių.

„Dažniausiai tokie atvejai nutinka tose gatvėse, kur intensyvus automobilių eismas“, – teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
pvz paneriu gatvej tai kartais pagal garsa po ratais gali pagalvot, kad vaziuoji begiais. fantastiska atkarpa yra ir savanoriu prospekte nuo zukausko gatves sankryzoj vaziuojant antra eile link miesto. kaip kokios sushiktoj slalomo trasoj. kas per beprotyste suliniu dangciai kelyje kas du metrai???? apie pavaizduota dangti nuotraukoje is viso patyliu. cia jau vos ne kaip gulintis policininkas.

n4ra

n4ra portretas
Susidaro įspūdis, kad dauguma dangčių yra tiesiog uždėti aukštyn kojom:)))

sulinys

sulinys portretas
jei patikrinus tai turbut kas 3 sulinys isvis nereikalingas, tarp gatves asfaltavimu atidaromas gal tik kas desimtas sulinys, realiai uzasfaltavus visus sulinius paaisketu kiek is tikro ju naudojama ir yra reikalingi, o reikalingus sulinius ir metra asfalto apie juos privaletu priziuret sulinio savininkas atsikases sulini is po uzasfaltavimo
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių