Miesto elgetos telkiasi prie „Akropolio"

Siekdami mažinti elgetų skaičių mieste, Kauno savivaldybės tarnautojai visą savaitę jiems dalijo lankstinukus su informacija, kur rasti nakvynės namus, nemokamai pavalgyti, nusiprausti.

Siekdami mažinti elgetų skaičių mieste, Kauno savivaldybės tarnautojai visą savaitę jiems dalijo lankstinukus su informacija, kur rasti nakvynės namus, nemokamai pavalgyti, nusiprausti. Juose taip pat buvo nurodyti paramos fondų, psichologinės pagalbos centrų adresai.

„Suteikdami elgetaujantiems žmonėms reikalingą informaciją, stengiamės jiems padėti", – teigė Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Tomas Daranda.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Dano Bortkevičiaus teigimu, prevenciniai reidai duoda rezultatų.

„Matomi žymūs pakeitimai, Laisvės alėjoje ir senamiestyje elgetaujančių žmonių mažėja. Siekiame sukurti saugią ir ramią aplinką miestiečiams ir miesto svečiams, išlaikyti gražų miesto įvaizdį, palaikyti viešąją tvarką. Pastebėjome, jog varguoliai ypač pamėgo prekybos centro „Akropolis" prieigas", – kalbėjo D. Bortkevičius.

Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse numatyta, kad prašyti išmaldos viešose vietose draudžiama. Už minėtų reikalavimų nesilaikymą numatyta administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda iki 2000 litų.

„Turime teisę surašyti administracinį teisės pažeidimų protokolą, tačiau tik tokiu atveju, jei prasižengėlis sutinka parodyti savo asmens dokumentą. Policijos pareigūnai gali panaudoti griežtesnes poveikio priemones, o mes – ne. Kai kuriose situacijose tai riboja mūsų darbo efektyvumą. Pavyzdžiui, jeigu žmogus pradeda bėgti, negalime jo sulaikyti. Todėl tokias akcijas ir vykdome kartu su policijos pareigūnais – jie turi didesnius įgaliojimus", – aiškino T. Daranda.


Šiame straipsnyje: elgetosbenamiaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

lauritukas

lauritukas portretas
blt kokie ziaurus laikai kad net nx politika tokia kad net nesumasto pagalvot kad tokie zmonies net neturi ant duonos o valdzia dar ipisa 2000lt blet ziauru :(

kauniete

kauniete portretas
jo tikrai tarybiniais laikais nebuvo elgetu ir is vis daug kas kitaip buvo bent jau zmogus buvai garantuotas del darbo ir is vis lengviau gyvenosi

tomosius

tomosius portretas
nebutu laisva bei nepriklausoma.zmogus gyvenentis gatveje,istiese ranka-jam bauda,net 2000 supistu litu.kur protas???o kad butu saugiau,svariau ir graziau-reikia realiu pakytimu.bet musu politines prostitutes,suka galvas apie savo gerbuvi...nekenciu lietuvos valdzios.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių