Miesto centre – medžiai tarsi po karo

Vasario 16-osios gatvėje kai kurie medžiai atrodo tarsi po karo. Kelio ženklus įrengiantis darbininkas suniokojo čia pasodintus dekoratyvinius klevus – kai kurie jų prarado net pusę lajos. Tai šokiravo ir darbininko vadovus.

Gyventojai nedovanos

Į "Kauno dieną"  paskambinęs Vasario 16-osios gatvėje gyvenantis Vytautas Elijošius piktinosi, kad savivaldybės įmonės darbuotojai išniekino čia augusius medžius. Taip padaryta, nes šie užstojo kelio ženklus.

"Nedovanosiu tam, kuris taip padarė. Vienam medeliui kelio ženklo perkėlimas "kainavo" pusę lajos, kitam – ketvirtadalį. Šie dekoratyviniai kleveliai lajos neataugina, tai – ne patvorio ar paupio augalai. Atrodo dabar baisiai. Buvo motyvuojama tuo, kad medžiai užstoja ženklus, bet juk jie pasodinti pirmi. Būtų logiškiau ženklus perkelti, o ne niokoti brangius medelius. Jie turi būti neliečiami", – nuoskaudą liejo Vytautas.

V.Elijošius pasakojo, kad dekoratyviniai klevai vienu metu buvo pasodinti visoje Vasario 16-osios gatvėje. Tuomet vienas medelis kainavo 1,2 tūkst. litų (apie 347 eurus). Ne visi medeliai iš karto prigijo, todėl Vytautas pats juos dažnai laistė. Nenuostabu, jog dabar širdis plyšta matant, kad iš želdinių liko tik nuniokoti stagarai.

Kritika darbininkams

Kaunietis pasakojo, kad netinkamai nugenėti medžiai yra ne vienintelė Vasario 16-osios gatvės problema. Vytautas piktinosi, kad miesto centro nėra kam prižiūrėti.

"Ar savivaldybė neturi protingesnių darbininkų, pasiruošusių tokiems darbams? Tad kas laimės – medeliai ar ženklai? Dabar padėtis medelių nenaudai", – tikino vietos gyventojas.

Pašnekovo nuomone, jei šioje gatvėje būtų uždrausta važiuoti automobiliams, būtų galima saugoti medžius, tačiau miestui reikia iš kažkur surinkti pinigų, todėl stato ženklus, nurodančius apie automobilių statymą, o dėl to kenčia želdiniai.

V.Elijošius pastebėjo, kad darbininkai ir ženklus klaidinančius sustatė, todėl tvarkos šioje centrinėje Kauno gatvėje išvis nėra. Kaunietis sakė, kad šiuo metu vienas kelio ženklas nurodo, jog zona yra apmokestinta. Po juo yra padėta papildoma lentelė, nurodanti, kad automobilius reikia statyti devyniasdešimties laipsnių kampu. Vytautas tikina, kad jei visi taip statytų, niekas negalėtų pravažiuoti, todėl vairuotojai paprastai parkuoja automobilius ties šaligatviais. Vyras įsitikinęs, kad šį ženklą buvo galima palikti senoje vietoje, tuomet būtų išsaugota pusė medžio.

"Gatvė vis labiau neprižiūrima – stulpeliai išvartyti, mėtosi nuo sausio mėnesio, ant asfalto pilna tepalo dėmių. Tiesa, 8-uoju numeriu pažymėtas namo fasadas restauruotas, tik nežinia, ar ilgam. Juk tai miesto centras, galėtų būti pratęsta pėsčiųjų zona, bet valdžiai juk reikia pinigų surinkti", – pridūrė kaunietis.

Darbininkas nebedirba

Bendrovės "Kauno gatvių apšvietimas" direktorius Petras Švažas neslėpė, kad medžiai sudarkyti dėl įmonės darbuotojo klaidos.

"Tai šokiravo ir mus, todėl šis darbuotojas jau nebedirba. Jis pats išėjo iš darbo. Situacija buvo tokia, kad vienas darbuotojų užfiksavo, jog medžiai užstoja ženklus. Nebuvo jokio nurodymo nupjauti želdinius. Net sunku paaiškinti, kas darbininkui nutiko, kad pusę medžio nupjovė. Dabar mums tenka prisiimti atsakomybę", – pasakojo P.Švažas.

Jis pastebėjo, kad medį nupjovęs ženklų prižiūrėtojas net neturėjo teisės genėti želdinius.

Bendrovės "Kauno gatvių apšvietimas" vadovas pritarė gyventojų priekaištams, kad reikėjo ne medžius pjauti, o perkelti kelio ženklus į kitą vietą.

"Taip ir būtume pasielgę, jeigu ne prižiūrėtojo savivalė. Viena, kai nupjaunama šaka, bet ne pusė medžio. Dabar ieškome tų klevų, atsodinsime ir ištaisysime padarytą klaidą, o visiems kitiems mūsų darbuotojams tai bus didžiulė pamoka", – pridūrė P.Švažas.


Šiame straipsnyje: kaunascentrasmiestasmedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
Kaune kelio ženklai apaugę medžių šakomis ir nieko nesimato ir t.t. dabar tas darbininkas kur genėjo tuos medžius juk nesusapnavo baisų sapną, kad reikia nuvažiuoti ten ir ten ir apgenėti ten kažkokio medžio šakas. jei jau taip tai kodėl patys viršininkai ar darbų vadovas nestovėjo ir nerodė su pirštu kokia šakelią pjauti ar kokia nepjauti čia reikėtu darbų vadovą atleisti iš darbo o ne darbininką.

niekada Kaune nebuvo tokio bardako

niekada Kaune nebuvo tokio bardako portretas
valdžiažmogiai tik spaudžia gyventojus, netgi engia, kaip baudžiauninkus, o patys savo valdose nesusitvarko.

O taip

O taip portretas
Tiek daug pamokslautoju... eikit, isidarbinkite ir rodykite kklase kaip reikia dirbti. Nupjove, mat, kelias sakas, kurios ataugs greiciau nei tas darbininkas gal darba ras. O siaip, nesvaikite su pageidavimais dirbanciu profesionaliai uz minimuma. Kaip jums dar nedaeina, kad bent kiek smegenu turintys valdiskuose darbuose nedirba, nes sunkiai suvokiamas darbu koordinavimas. Matijosiaus kompanija dar bando kazka daryti pagal privataus sektoriaus modeli(kur dirba samoningi darbuotojai), bet su valdiskaisiais darbinykais sunkiai sekasi. Savivaldybeje dirbusieji, gi, tik vykdytojai buvo. O dbr is ju reikalauja mastyti. Nesitikekite stebuklo.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių