45 tūkst. litų – už plyteles, kurias netrukus vėl reikės keisti?

Šiandien pėstiesiems skirtose Laisvės al. ir Vilniaus g. zujo darbininkai. Jie keitė aptrupėjusias, sulūžusias grindinio plyteles.

Šiandien pėstiesiems skirtose Laisvės al. ir Vilniaus g. zujo darbininkai. Jie keitė aptrupėjusias, sulūžusias grindinio plyteles. 

"Iš viso bus pakeista 200 plytelių. Jos kainavo 45 tūkst. litų", – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. 

Vadinasi, viena plytelė su jos montavimo darbais kainavo 225 litus. Apvali sumelė išleista nepaisant to, kad šiemet ketinama pradėti Laisvės alėjos rekonstrukciją, apie kurią kalbama jau daugelį metų. Planuojama pakeisti vandentiekio, nuotekų, elektros, apšvietimo tinklus, įrengti lietaus nuotekų tinklus, taip pat ir grindinio dangą. Prieš ketverius metus čia pakeisti suoliukai, apšvietimo stulpai.

Šios pėsčiųjų arterijos pokyčiams numatoma skirti milijoną litų iš miesto kišenės. 

Anot A. Pakalniškio, šiemet bus krapštomasi ir kitose pėsčiųjų zonose. Pavyzdžiui, jau plušama Santakoje, netrukus bus pradėti tiesti takai prie Nacionalinio inovacijų ir verslo centro K.Baršausko gatvėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius portretas
Kiek dar ši gatvės atkarpa bus vadinama "Vilniaus g."? Čia jos niekada nėra buvę. Apie 1835 m. per miesto sklypus nuo buvusios dominikonų vienuolyno bažnyčios buvo nutiestas Sankt-Peterburgo plentas link Daugpilio. Iki I-mo pasaulinio karo ši gatvė taip ir vadinosi. Neva "Vilniaus g." pavadinimas čia užkabintas vos prieš keliolika metų. Įdomu kas tokio projekto autorius? Į sceną jį! Tikroji Vilniaus gatvė nuo minėtos bažnyčios tęsėsi iki miesto Vilniaus vartų stovėjusių prie gaisrinės dabartinės nemuno gatvės gale. KADA BUS IŠTAISYTA ŠI ISTORINĖ KLAIDA? Ar ji tokia brangi, kaip plytelių kaina?

visi

visi  portretas
tokie išmintingi bet NEŽINO ir NESUPRANTA kad vogti yra negražu ir NUODĖMĖ

tegul

tegul portretas
DARO bet jie tik KRAPŠTOSI jeigu SĄŽININGAI DARYTŲ tai nereiktų kas metai keisti gerai padarytų darbų KUR kokybė ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių