Miesto avarinė tarnyba – pagalba miestiečiams vienose rankose

  • Teksto dydis:

Bendrovėje „Kauno švara“ nuo 2013 m. sėkmingai veikia Kauno miesto avarinė tarnyba, kurios tikslas – operatyviai šalinti atsiradusias kliūtis, lokalizuoti avarines duobes, įgriuvas, siekiant užtikrinti saugų eismą ir žmonių saugumą miesto gatvėse, aikštėse ir kituose infrastruktūros objektuose.

Avarinė tarnyba apima visas Kauno miesto inžinerines komunikacijas. Kiekvienas, paskambinęs nemokamu numeriu, gali pranešti apie pastebėtą gilią duobę, atvirą šulinį, neveikiantį šviesoforą, ant kelio nuvirtusį medį, partrenktą gyvūną ar kitą įvykį, keliantį pavojų eismui ar žmonių saugumui. Priimami visi skambučiai, visą parą. Reaguojama per 2 valandas.

Gyventojams kreipusis dėl iškilusių problemų, skambučių centro operatoriai operatyviai informuoja apie tai miesto tvarkymo, gatvių apšvietimo, elektros tiekimo, vandens tiekimo ir kitas eksploatuojančias įmones ar požeminių inžinerinių komunikacijų savininkus. Tolesnius sprendimus priima Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai.

„Tai labai patogu gyventojams, nes nereikia papildomai ieškoti reikalingų tarnybų telefonų numerių – užtenka paskambinti vienu numeriu. Ši tarnyba padeda geriau dirbti visiems komunalininkams, mat jie iš karto informuojami apie avarinę situaciją. Toks įvykis užfiksuojamas dokumentuose, o kopijos iš karto pasiekia savivaldybę“, – pasakojo bendrovės generalinis direktorius D.Tumynas

Pranešti galima visą parą nemokamais tel.: 8 800 00 111, 8 800 20 000 arba elektroniniu paštu miesto.dispecerine@svara.lt.

Pasak jo, avarinės tarnybos darbuotojas, įvertinęs avarijos pobūdį ir pamatęs, kad situacijos savo jėgomis nepavyks pašalinti, visada kreipsis į atitinkamas tarnybas – policiją ir pan.

Miesto avarinė tarnyba nuolatos palaiko ryšį su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriumi. Dažniausiai avarinė tarnyba gauna pranešimų dėl duobių, įgriuvų, smegduobių ir pan. kelyje. 2017 m. gauta 1 169 tokio pobūdžio pranešimai.

Dažna orų kaita šaltuoju metų laiku lemia, kad po jo važiuojamojoje kelio dalyje atsiveria duobės, kurias nedelsdama remontuoja bendrovės „Kauno švara“ miesto tvarkymo komanda. „Pastarosios darbą lengvina miesto vairuotojų pranešimai apie duobių lokacijas. Tai padeda efektyviau planuoti įmonės darbuotojų maršrutus ir greičiau vykdyti darbus. Gyventojų pranešimų daugiausia sulaukiame iškart po šaltojo sezono, tad pagrindinės duobės sutvarkytos dar pavasarį. Raginame ir toliau vairuotojus fiksuoti gatvėse pastebėtas naujas kliūtis“, – teigė Miesto tvarkymo ir ūkio skyriaus vadovas Ramūnas Vosgirdas.

Skaičiuojama, kad per 2017 m. įmonės darbuotojai sutvarkė 9537,86 kv. m.

Pasak jo, Kauno miesto gatvėse kiekvieną dieną dalyvauja tūkstančiai eismo dalyvių. Tad svarbu užtikrinti nepertraukiamą transporto judėjimą.

Siekiant efektyvesnio avarinių duobių tvarkymo ir avarinių situacijų likvidavimo Kauno mieste, gyventojus prašom būti aktyvesnius fiksuojant ir pranešant apie avarines situacijas.

Į AVARINĖS TARNYBOS skambučių centrą kreipkitės:

Pastebėję:

* duobę

* įgriuvą

* smegduobę

* atvirą šulinį

* nulūžusį medį

* vandentiekio avariją

* neveikiantį šviesoforą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Kaune,prie namo 25,esančio Karaliaus Mindaugo pr.,iš ant šaligatvio esančio šulinio pastoviai teka vanduo.Per šlapią gruntą,drėksta namo siena.Daug kartų skambinėjome į kanalizacijos tarnybą,jie atvažiuoja konstatuoja gedimą(šulnyje esantis senas gidrantas praleidžia vandenį),pažada perduoti kitai tarnybai,atvažiavo ta kita tarnyba,išpumpavo vandenį ir nepašalinę gedimo išvažiavo.Vanduo teka toliau.Būkite malonūs,padėkite.Nejaugi Kaune nėra galimybių pašalinti tokią bėdą?Nesulaukus pagalbos,būsime priversti kreiptis į telepagalbą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių