Miestiečiai užgulė lauko kavines

Pirmadienį gerokai atšilus orams, verslininkai suskubo siūlyti pasimėgauti saule ir pavasariu – vidurdienį Laisvės al. kavinės ir barai savo staliukus iškraustė į lauką.

Saulutei pašildžius, laisvų vietų lauke vargiai buvo galima rasti. Žmonės užsėdo net ir tas vietas prie staliukų, kurie paskubomis pastatyti ant Laisvės al. grindinio. Kai kurios kavinės terasų nebuvo išardžiusios ir šaltuoju metų laiku.

Nuo pirmadienio darbymetis net tik padavėjoms – savivaldybė sulaukė verslininkų prašymų gausos išduoti leidimus lauko kavinėms.

„Prašymų tikrai pagausėjo. Tai natūralu – pasižiūrėjo verslininkai į orus, jau ir baldus lauko kavinei įsigijo, o tada ima rūpintis ir leidimais“, – pastebėjo savivaldybės Klientų aptarnavimo skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad jau kelerius metus nebėra nustatomas sezonas lauko kavinėms. „Lauko kavinių sezonas dabar nėra reglamentuojamas. Jos gali veikti visus metus“, – sakė vedėja.

R.Palevičienė priminė, kad norintieji įsirengti lauko kavines, privalo kreiptis į savivaldybę leidimo. „Viskas atliekama labai greitai. Jeigu verslininkas kreipiasi ir pateikia visus reikiamus dokumentus, leidimas išduodamas tą pačią arba kitą dieną“, – tikino Klientų aptarnavimo skyriaus vedėja.

Savivaldybės duomenimis, pernai buvo išduoti 129 leidimai lauko kavinėms įrengti. Iš jų – tik keli ne miesto centre, o dauguma lauko kavinių įsikūrė Laisvės al., Vilniaus g. ir Rotušės a.

Verslininkai už leidimus turėti lauko kavinę savivaldybės biudžetą pernai papildė daugiau kaip 28 tūkst. eurų.

„Šiemet iki balandžio 4 d. esame išdavę 30 leidimų, už kuriuos sumokėta apie 10 tūkst. eurų. Vietinės rinkliavos dydis jau keletą metų nesikeičia – už 1 kv. m lauko kavinės kas mėnesį skaičiuojama 1,2 euro dydžio rinkliava“, – priminė R.Palevičienė.


Šiame straipsnyje: lauko kavinėskavinėspavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas protas

Savas protas portretas
Lauko kavinės normaliam piliečiui yra trečiaeilis reikalas. Jos yra jaunimo, tinginių ir valkatų susibūrimo vieta.

GIDYKLĖS

GIDYKLĖS portretas
Ar ne laikas Seimūnams susirūpinti ? Lauko girdyklos kelia žalą aplinkiniams, niekuo dėtiems praeiviams, kurie kaip ne šios šalies piliečiai, kažkodėl neturi teisės naudotis šaligatviais, nes visi jie apsėsti gėrimo ištroškusių ir ne šiaip kulturingų klientų, o iki paryčių rėkaujančių, lėbaujančių bei savo "dainavimo" gebėjimus brukančių gyventojams gėrikų.....Rūkymas, keiksmažodžiai....su vaikais net pasivaikščioti negali išeiti į Senamiestį ar centrą, ko jie mokosi ? Ką jie mato ? Pabuskite Valančiaus draugija ? Kur jūsų jėgos, tikslai ir kova prieš GIRTUOKLYSTES ?

apsiriję

apsiriję portretas
buržuaziniai kapitalistai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių