Metų neskaičiuoja, nes neturi tam laiko

Aštuntą dešimtį bebaigiančio įpusėti Remigijaus Visocko kasdienybėje nuoboduliui ir dejonėms vietos nėra. Jo patarimas bendraamžiams – ne sėdėti, o dainuoti, šokti, rūpintis anūkais.

Daug ar mažai

Kauniečiui R.Visockui – 74-eri. Jaunuolio akimis žiūrint, tai yra daug, juolab kai jau 40-mečiai dažnai pajuokauja esantys seni žmonės.

Gal kai kurie tokie ir jaučiasi, jei po darbo automobiliu grįžta namo ir sudrimba ant sofos. Visa tai – galbūt kai kam, tik ne Remigijui. Jis trykšta energija ir gera nuotaika, o darbo kalendoriuje, kur surašo, ką reikės atlikti, tuščių šių metų puslapių jau nėra.

"Savo metų neskaičiuoju, pamirštu, kiek jų nugyvenau, tik žmona vis primena: seneli, laikas pristabdyti tempus", – juokiasi R.Visockas ir priduria, kad jaunystėje buvo mažiau užsiėmęs nei dabar.

Vadinasi, jis yra laimingas?

"Reikia nenurimti, reikia kažką veikti. Nieko nedaryti – blogai", – toks 74-erių kauniečio kredo ir linkėjimas bendraamžiams, kurie skundžiasi senatve, nuoboduliu ir vienatve.

Sakysite, gera jam būti veikliam, jei turi jėgų? Deja, paklaustas apie sveikatą, Remigijus paprašo pakartoti, nes, prisipažįsta, girdi prastokai, o ir visa kita, jo žodžiais tariant, šiaip sau.

Ansamblio įkūrėjas ir siela

"Nuo gimimo mano širdis nesveika, sinusinis mazgas – su defektu. Prieš penkiolika metų pradėjo trikti širdies ritmas. Penkerius metus gydytojai bandė jį sureguliuoti elektrošoku, prieš dešimt metų paliko gyventi su sutrikusiu ritmu", – apie savo sveikatą pasakoja R.Visockas.

Kitas žmogus jo vietoje dejuotų ir gulėtų lovoje, o Remigijus – nenuilstantis aktyvistas: su treneriu mankštinasi du kartus per savaitę, šoka folkloro ansamblyje "Žaisa", yra Amalių bendruomenės pirmininkas.

Beje, R.Visocką galima vadinti "Žaisos" ansamblio įkūrėju. Jis folkloru susižavėjo bene prieš 30 metų, su bendraminčiais keliaudamas Vytauto Didžiojo takais iki Juodosios jūros. Tuomet, šioje kelionėje, jis išgirdo bendražygių Ramunės ir Mintauto Pečiulių, tapusių ansamblio meno vadovais, bei kitų bendražygių vakarais prie laužo dainuojamas lietuvių liaudies dainas. Jų atlikėjus, užsikrėtęs folkloro virusu, pakvietė į Naujųjų metų palydėtuves tuomečiame Kauno namų statybos kombinate (dabar "Kausta"), kuriame dirbo ir vadovavo profsąjungai. Susižavėjusių šiuo menu atsirado ne vienas, ir Remigijus netruko suburti ansamblį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas

Gediminas portretas
Šaunuolis Remigijus. Tikras žmogus, lietuvis ir meno siela.Sėkmės Tau Remigijau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių