Metų mokytoja tapo tarybos nare

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje ketvirtadienį prisiekė nauja tarybos narė čekiškietė Laimutė Rutkauskienė.

Ilgametė matematikos mokytoja

Ji pakeitė socialdemokratą Petrą Mikelionį, kuris neteko tarybos nario mandato deklaravęs savo gyvenamąją vietą ne Kauno rajone. Nepartinė, tačiau Socialdemokratų partijos sąraše savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvavusi L.Rutkauskienė davė tarybos nario priesaiką, jai įteiktas tarybos nario ženklelis. L.Rutkauskienė – Čekiškės P.Dovydaičio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, matematikė. Ši mokykla – vienintelė jos darbovietė, moteris čia dirba 32 metus – nuo tada, kai baigė Vilniaus pedagoginį institutą. L.Rutkauskienė iki šiol matematikos moko dvi gimnazijos klases. Moksleivių mylima pedagogė pernai buvo išrinkta Kauno rajono Metų mokytoja.

P.Mikelionis buvo Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto pirmininkas, Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotojas, Biudžeto ir finansų bei Strateginio planavimo komitetų narys. Ketvirtadienį L.Rutkauskienė dar nežinojo, ar užims P.Mikelionio vietą šiuose komitetuose. "Kol kas nežinau, nei kokiuose komitetuose dirbsiu, nei kiek tai laiko užims ar kokiu metu dirbsiu. Kažin ar aš turiu reikiamas kompetencijas eiti Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto pirmininko pareigas, – abejojo naujoji tarybos narė. – Norėčiau dirbti Kultūros ir švietimo ar Socialinių reikalų komitetuose. Šiomis sritimis aš domiuosi ir domėsiuosi, galvoju, kad turiu tam kompetencijų."

Tikisi suderinti darbus

Moteris neabejoja, kad, jai tapus tarybos nare, darbo krūvis padidės, tačiau pamokų gimnazijoje atsisakyti neketina. "Tos darbo valandos įeina į gimnazijoje mano užimamą etatą. Tikiuosi, visus darbus suderinsiu. Be to, situacija, kuriai susiklosčius, tapau tarybos nare, buvo netikėta, neplanuota – baigiantis mokslo metams, vienuoliktokus ir dvyliktokus perduoti kitiems mokytojams būtų sudėtinga", – užsiminė vietos politike tapusi mokytoja.

Prieš dvejus metus L.Rutkauskienė pradėjo eiti Čekiškės bendruomenės centro pirmininkės pareigas. Jos iniciatyva suvienytos miestelio ir gimnazijos bendruomenių pastangos gražinant Čekiškę: organizuojamos bendros talkos, renginiai. pašnekovė sakė kol kas negalinti pasakyti, ar toliau eis Čekiškės bendruomenės centro pirmininkės pareigas. "Bendruomenės ataskaitinis susirinkimas planuojamas apie balandžio 10 d. Nors nuostatuose parašyta, kad bendruomenės centro pirmininkas renkamas ketveriems metams, susirinkime, be abejo, kelsiu šį klausimą", – žadėjo pašnekovė.

Neplanuoja gauti lengvatų

Prieš pusmetį duodama interviu "Kauno dienai" L.Rutkauskienė buvo užsiminusi, kad finansavimą bendruomenės centro parengtiems projektams gauti sunku. Gal dabar, kai ji tapo tarybos nare, tai padaryti bus lengviau? "Vyriausybė kelia didelius reikalavimus projektams, kad jie taptų finansuojami. Antra, galbūt rašant projektus mūsų vadinamajame tolimame kaime mums iš tiesų pritrūksta žinių. Galbūt man padirbėjus taryboje, įgijus daugiau patirties, mūsų projektai taps stipresni. Tuomet gal ir taps lengviau gauti finansinę paramą. O apie kažkokias lengvatas, tapus tarybos nare, man net mintis nešauna", – tikino moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Kur gi ne. O ko tikėjotės?Stumia partijos narius, nors nėra abejonių,kad Kaune yra daug geresnių pedagogų nei ši "partaigenosse"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių