„Metų kaunietės“ titului siūloma ir R. Meilutytė, ir N. Venckienė

„Metų kauniete 2012“ vertos būti ir pedagogės, medikės, literatės, menininkės, politikės, sportininkės, ir tiesiog mamos. Tuo įsitikinę „Kauno dienos“ ir portalo kaunodiena.lt skaitytojai.

Laiškuose ir anketose kauniečiai siūlo ir mažai kam žinomas, ir žymias moteris. Tarp jų – galerijos „Balta“ savininkė Jolanta Šmidtienė, ne pirmus metus puošianti pagrindinę miesto eglę ir jos išskirtinumu garsinanti Kauną visame pasaulyje. Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė giriama už pastangas, įdėtas Maironio 150-ųjų gimimo metinėms paminėti.

„Jos nuopelnai Kaunui ir taip visiems žinomi“, – teigė vienas skaitytojas, šiam titului pasiūlęs plaukikę Rūtą Meilutytę.

Kiti kauniečiai „Metų kauniete 2012” siūlo rinkti šokio teatro „Aura“ įkūrėją ir vadovę Birutę Letukaitę, Aleksoto seniūnę Liukreciją Navickienę, buvusią teisėją Neringą Venckienę.

Aštuonių vaikų mamą Almą Piekienę nugalėtoja pasiūlęs skaitytojas kviečia pasvarstyti, „kas iš tų moterų, kurios aukojasi mokslui arba karjerai“?

„Metalas surūdija, knygos supelija ir sudega. Vaikai – laimė ir džiaugsmas“, – argumentuojama anketoje.

„Ryto“ pradinės mokyklos pedagogė Dalė Ulevičienė pristatoma taip: „Jos darbo rezultatais džiaugiamės ir šiandien, o pakalbinus dar besimokančių vaikučių tėvus, visi sako – ji nereali“.

Lituanistė Violeta Bakutienė, skaitytojų manymu, titulo verta už autorines literatūrines – muzikines kompozicijas mokyklose, Petrašiūnų slaugos ligoninėje rengiamas dvasingumo valandas, o taip pat už organizuojamus naujų knygų pristatymus, susitikimus su menininkais, literatūrines popietes Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kauno kultūros namuose.

„Metų kaunietės 2012“ vardo vertas moteris galite siūlyti šio konkurso puslapyje www.kaunodiena.lt/mk. Jame rasite ir kitas jau pasiūlytas moteris bei platesnį jų nuopelnų miestui bei visuomenei aprašymą.

Primename, kad pretenduoti į garbingą titulą gali moterys, kurios savo veikla ypač pasižymėjo 2012-aisiais. Jų profesija ir amžius nesvarbu. Svarbiausia – atlikti naudingi darbai.

Siūlymų laukiame iki gruodžio 5 dienos. Nuo gruodžio 8 dienos kandidatėms jūsų pagalbos reikės už jas balsuojant pirmame atrankos etape, o vėliau – ir finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
jei jau venckiene tai tada kedi posmertna

.

. portretas
nu jo...

nujojoo

nujojoo portretas
TPrrrr..... nieko nesiūlau. boba- yra boba.
VISI KOMENTARAI 109

Galerijos

Daugiau straipsnių