Metų kaunietės rinkimai: dar trys veiklios moterys

  • Teksto dydis:

"Kauno dienos" organizuojami Metų kaunietės rinkimai ir šiemet sulaukė didžiulio kauniečių susidomėjimo. Šiandien pristatome trijulę atsidavusių ir veiklių moterų, kurių viena įrodo nuoširdaus pokalbio, o kitos – darbštumo ir talento galią.

07. Beata Kijauskienė

A.Kačanausko muzikos mokyklos chorinio dainavimo mokytoja ekspertė sakė gyvenime nė karto nesuabejojusi savo profesijos pasirinkimu. Darbą ji apibūdino taip: labai įdomus, nors ir nelengvas, ir labai atsakingas.

Tačiau visos jos ir mokinių įdėtos pastangos atsiperka su kaupu. Iš tarptautinių konkursų su vaikų choru "Perpetuum mobile" ji paprastai grįžta su prizais, nors prizai – tikrai ne pagrindinis tikslas.

"Pats choro pavadinimas reiškia amžiną judėjimą, vaikai užauga, nuolat keičiasi. Visuomet stengiuosi sureikšminti visus choristus. Dainuojant chore, vaikai turi jaustis reikalingi, naudingi, reikšmingi", – įsitikinusi B.Kijauskienė.

Gastrolėse aplankydami svečias šalis choristai taip pat praplečia akiratį, susipažįsta su kitų šalių kultūra, tradicijomis.

"Pradėję lankyti dainavimo pamokas jie tampa komunikabilesni, drąsesni, išmoksta planuoti ir organizuoti savo laiką, išmoksta atsakingai dirbti kolektyve, koncentruoti dėmesį, po truputėlį formuojasi vaikų muzikinis skonis, išmoksta atviriau reikšti savo emocijas", – pastebėjo B.Kijauskienė.

08. Miglė Kosinskaitė

Dailininkė, romantinio siurrealizmo atstovė. Lietuvoje puikiai žinomos kaunietės menininkės darbai kiekvieną kartą skirtingi ir nepaliekantys abejingų.

"Esu nustebusi ir dėkinga, kad esu įtraukta į pretendenčių į Metų kaunietės titulą gretas", – sakė M.Kosinskaitė.

Gimusi ir užaugusi Vilniuje, į Kauną ji atitekėjo po studijų. Menininkė vis dėlto save visuomet pristato kaip Kauno atstovę.

"Pastaruoju metu iš tikrųjų daug teko dalyvauti grupinėse parodose, simpoziumuose ir tarptautiniuose pleneruose, kur buvau vienintelė Kaunui priskiriama menininkė", – pasakojo M.Kosinskaitė ir pridūrė, kad jai brangūs abu miestai: tokie skirtingi ir savaip gražūs.

"Kai būnu Vilniuje, ginu Kauną ir atstovauju jam – pasakoju apie šio miesto pranašumus ir savitumus. O ambicingiems kauniečiams turiu pabrėžti, kad Vilniuje ne vien rusakalbiai ir klerkai gyvena. Žodžiu,  advokatauju..." – juokėsi dailininkė.

09. Aušrinė Krikščionaitienė

Asociacijos "Kauno moterų linija" pirmininkė, psichologė, pagalbos telefonu koordinatorė, savanorių supervizorė, daug laiko skiria besirūpindama smurtą patiriančiomis moterimis.

Savanorišką veiklą Kaune ji organizuoja jau nuo 2007 m.

"Pagalbos moterims linija" – tai savanoriška tarnyba, teikianti emocinę paramą moterims telefonu ir internetu visoje Lietuvoje. Savanorės atsiliepia nemokamu telefonu 8 800 66366 ir atsako į laiškus internetu: pagalba@moteriai.lt

"Emocinės paramos pagrindas, nuoširdus dviejų žmonių pokalbis. Savanorės yra pasirengusios be jokių išankstinių nuostatų išklausyti kiekvieną, besikreipiantį pagalbos, padeda susigaudyti savyje, kai sunku priimti vieną ar kitą sprendimą, suteikia informaciją, kur ieškoti tolesnės pagalbos", – pasakojo A.Krikščionaitienė apie jos ir bendraminčių prasmingą veiklą.

Pernai ji, padedant kolegoms, įgyvendino projektą "Gyvenu, kad galėčiau dalintis". Projektu skatinama savanorystė Kauno mieste, moterys kviečiamos prisijungti prie linijos veiklos.


Rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvių sąrašą rasite čia.

Balsuoti galite:

Dienraštis

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: "Metų kaunietė", "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS žinutės

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKD XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Portalas

"Metų kaunietės" projekto portale kauno.diena.lt/mk.

Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal kas is skaitytoju turi kokia moteri pasiuloyt

Gal kas is skaitytoju turi kokia moteri pasiuloyt portretas
butu idomu isgirst eilinio kauniecio pasiulyma

fghyj

fghyj portretas
Jūsų statytinės ir jums jos geriausios. Manau turėtu būti geriausios ne statytinės o už nuopelnus, už gerus darbus Lietuvai ir jos tautai. Tokie žmonės yra geriausieji.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių