Metų kaunietė: veikla dėl kitų gerovės

  • Teksto dydis:

Kviečiame iš arčiau susipažinti dar su trimis rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvėmis.

04. Aistė Grybauskienė

Kauno senamiesčio draugijos vadovė, jau ketverius metus užsiimanti Senamiesčio gaivinimu, vystymu ir puoselėjimu.

"Mūsų Senamiestis, prasidedantis Nemuno ir Neries santakoje, yra Kauno istorijos, architektūros ir religijos paminklas, kuris atgijo, jį užpildžius kultūra", – kalbėjo A.Grybauskienė, nors neminėjo, kiek tai pasiglemžė jos laisvalaikio ir jėgų.

Vien pernai šios pretendentės tapti Metų kauniete iniciatyva ir jėgomis surengta daugybė unikalių renginių. Projektas "Senamiestis gyvai" vasarą Senamiestį užpildė gyva muzika – specialiai įrengtose vietose nuo ketvirtadienio iki sekmadienio 48 vakarus vyko saksofono, gitaros, smuiko, akordeono, džiazo meistrų ir vokalistų pasirodymai.

Per renginį "Šokantis senamiestis" šoko visi: nuo pasaulio čempionų, TV projekto "Šok su manimi" žvaigždžių iki vaikučių, pirmus žingsnius žengiančių ant parketo, bei garbių senjorų.

Tradicinė šventė Šv.Pranciškaus gyvūnų globėjo dienai paminėti į Senamiestį pritraukia didžiulę minią gyvūnų mylėtojų ir jų augintinių, vyksta parodomosios programos, edukaciniai užsiėmimai ir kt.

A.Grybauskienės dėka vyksta adventinių muzikinių renginių ciklas "Iš širdies į širdį", Kalėdoms išpuošiama Vilniaus gatvė ir Istorinė prezidentūra, profesionaliai ir efektyviai apšviečiamas Šv.Jurgio bažnyčios fasadas – taip net ir tamsiuoju paros metu išryškinami jos architektūriniai pranašumai ir akcentai.

05. Roma Katinienė

Lietuvos policijos profesinės sąjungos vadovė visuomeninėje veikloje dalyvauja daugiau kaip dešimt metų. "Į ją įsitraukiau, kai supratau, kad tik dalyvavimas profesinės sąjungos veikloje su bendraminčių komanda gali atnešti pokyčių", – sakė R.Katinienė.

Praėjusius metus ji įvertino kaip nelengvą kelio į pokyčius laikotarpį. "Profesinė sąjunga su pareigūnų bendruomene siekė, kad Seime būtų priimtas naujas Vidaus tarnybos statutas, kuris leistų įsigalėjusiai sistemai būti lankstesnei, siekti geresnių veiklos rezultatų, tobulėti, geriau užtikrintų pareigūnų socialines garantijas", – kalbėjo vadovė.

Jos, kaip profsąjungos pirmininkės, tikslas – telkti policijos bendruomenę, kelti pareigūnų savivertę, ieškoti dialogo tiek su policijos vadovybe, tiek su visuomene stiprinant viešąjį saugumą. R.Katinienė paminėjo, kad praėjusieji metai buvo reikšmingi dėl priimto Vidaus tarnybos statuto, o dalyvavimas darbo grupėse leido prisidėti kuriant saugią ir sveiką aplinką  pareigūnams.

06. Dalia Beata Kasmauskaitė

Kvėpavimo terapijos ir dvasinio kvėpavimo mokytoja, Kvėpavimo terapijos mokyklos įkūrėja ir vadovė, veda kvėpavimo terapijos seminarus ir individualias sesijas Lietuvoje ir užsienyje.

"Jos profesionalumas, didžiulė dvasios jėga ir ypatingo subtilumo gelmė, besąlygiškas atsidavimas darbui, tikėjimas ir atvirumas pelnė Daliai Beatai seminarų dalyvių meilę, pripažinimą tarp kolegų ir mokytojų Lietuvoje bei už jos ribų", – taip D.B.Kasmauskaitę apibūdina kolegos.

Vidinės harmonijos siekimas, gilių ir atkaklių studijų rezultatas – išugdytas unikalus kvėpavimo diagnostikos gebėjimas, kurį meistrė naudoja praktiškai.

Anot D.B.Kasmauskaitės, žinios turi būti kaupiamos ne tik sau, subtiliai transformuojamos ir perduodamos kitiems, tad ji nuolat veda sąmoningo kvėpavimo seminarus įvairiose Lietuvos vietovėse, kvėpavimo seminarus šiltame vandenyje, trijų dienų dvasinio ugdymo seminarus konkrečia tema. Siekdama nesavanaudiškai padėti žmonėms patirti kvėpavimo terapijos teikiamą naudą, Dalia Beata kasmet rengia projektą "Kvėpuok Lietuva". Jo metu daugelyje Lietuvos miestų vyksta kvėpavimo terapijos seminarai už savanoriško dydžio auką. Juose kasmet dalyvauja šimtai žmonių.


Rinkimų "Metų kaunietė 2015" 30-uko dalyvių sąrašą rasite čia.

Balsuoti galite:

Dienraštis

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: "Metų kaunietė", "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS žinutės

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKD XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Portalas

"Metų kaunietės" projekto portale kauno.diena.lt/mk.

Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kikimara

kikimara portretas
„dvasinio kvėpavimo mokytoja“ – na ir briedas... Ir už tokius „dvasinius kvėpavimus“ – Metų kaunietės titulas?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių