Meilės dieną vestuvių maršas Kaune neskamba

Visame pasaulyje Vasario 14-ąją per kraštus liejasi jausmai, tačiau kauniečiai šiandien tuoktis nepanoro. Vos kelios santuokos užregistruotos Kauno rajone.

Meilės dieną žmonės pasineria į jausmų sūkurį ir siekia nustebinti savo išrinktąjį. Atrodytų, kad šią dieną didžiausia dovana galėtų būti ištartas lemtingasis "taip" ir ant piršto užmautas aukso žiedas. Tačiau Kaune realybė kitokia. Vasario 14-ąją Kauno civilinės metrikacijos skyrius neįregistravo nė vienos romantiškai susituokti nusprendusios poros. Kauno rajone šią dieną amžinąją meilę prisiekti panoro dvi jaunavedžių poros.

"Pas mus eilinė darbo diena. Netgi dokumentus atneša panašiai žmonių kaip ir įprastomis darbo dienomis. Seniau šią dieną būdavo santuokų, bet tikrai nedaug, negalėčiau kaip nors išskirti, kad būtų didelis susidomėjimas tuoktis būtent Šv. Valentino dieną, – sakė Kauno civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Agnė Augonė. – Man atrodo, kad lietuviai nesureikšmina šios šventės. Pastebiu, kad daug svarbesnė yra Vasario 16-oji."

Ji pridūrė, kad kauniečių tuoktis neviliojo ir tai, kad Meilės diena išpuolė antradienį. A.Augonės teigimu, tokią dieną Kauno rotušėje tuoktis negalima, nes ji santuokoms atvira tik nuo ketvirtadienio iki šeštadienio.

Įprastą dieną jaunieji gali pasirinkti civilinę santuoką sudaryti savo pasirinktoje vietoje. Anot A.Augonės, jei tik būtų norinčiųjų, tikrai tokiu metu būtų galima įsimylėjėlius sutuokti jiems svarbioje vietoje, tačiau šiemet ir tokių porų nebuvo. Specialistė tikino, kad jei Šv.Valentino diena būtų savaitgalį, norinčiųjų sumainyti aukso žiedus būtų šiek tiek daugiau, tačiau didelio bumo greičiausiai vis tiek nebūtų.

Man atrodo, kad lietuviai nesureikšmina šios šventės. Pastebiu, kad daug svarbesnė yra Vasario 16-oji.

Kauno rajono civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė taip pat tikino, kad tuoktis Meilės dieną gyventojai neskubėjo. Vasario 14-ąją viena pora pasirinko santuoką, kai nevyksta ceremonija, o jaunieji ir jų liudininkai tiesiog pasirašo specialiame kabinete. Internetiniame puslapyje skelbiama, kad šią dieną dar viena pora nusprendė susituokti savo pasirinktoje vietoje, tačiau specialistė tikino, kad tokios santuokos žiemą nevyksta.

"Sujudimas paduoti santuokos pareiškimus būna, tačiau pačių santuokų – nelabai. Suaktyvėtų daugiau, jei būtų savaitgalis, o paprastą dieną tiesiog susirašo, nes šventinių santuokų mes net nerengiame, nes mums tokiu metu neduoda Raudondvario dvaro. Išvykstamųjų santuokų šaltuoju metų laiku pas mus nebūna, jos būna tik nuo gegužės iki spalio mėnesio. Šaltu oru žmonės gamtoje nesituokia", – nuomonę išsakė S.Subačienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuom

nuom portretas
Valentino diena daugiau pramogų diena. Pasveikinimų, renginukų, siurprizų. Bet santuokai, manau, ji nėra tinkama ar ypatinga.

...

... portretas
Tai kad... kam tos vestuvės, jei Seimas nubalsavo kad tik savižudžiai gali vaikų turėt, nes kitiems jie - mirties nuosprendis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių