Medžio drožėjai pasiryžo sukurti 100 skulptūrų Lietuvai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno rajone, Akademijos miestelyje (Pilėnų g. 12) prasidėjo medžio drožėjų pleneras „100 skulptūrų Lietuvai“.

Akcijos iniciatorius Dainius Šeronas pasakojo, kad pleneras vyks tris dienas, jame bus galima pamatyti, kaip gimsta skulptūros, pabendrauti su menininkais ir iš naujo atrasti tai, kas mus supa.

Čia pat – vaizdingas Kamšos draustinis su pažintiniu taku, netoli auga nuo viršūnės iki šaknų skilusi, bet vis dar gyvybinga liepa. Iki Tado Ivanausko sodybos Obelynėje taip pat galima nueiti pėstute.

Penktadienį plenere apsilankęs renginio globėjas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas jau galėjo pamatyti menininkų rankose gimstančių skulptūrų kontūrus: tautodailininkai motoriniais pjūklais raikė storus ąžuolinius rąstus, kurie pamažu virto meškomis, kiškiais, pelėdomis, ereliais, vėžliais ir kitokiais padarais.

Akademijos miestelyje darbuojasi Vidas Nugaras, Robertas Keliauskas, Valerijus Kunigel, Raimondas Uždravis ir Saulius Jocius. Visi ne kartą dalyvavę tarptautiniuose pleneruose, užėmę prizines vietas, o R. Uždravis yra dar ir Škotijos čempionas.

Nors pleneras skirtas atkurtos Lietuvos šimtmečiui, jo rengėjai istorinės temos nelietė. „Valstybės kūrėjų biustai lai puošia miestų aikštes ir skverus, o Kamšos draustinyje geriausiai tinka žvėrelių ir paukščių skulptūros“,- tvirtino D. Šeronas.

Penki menininkai darbuosis nuo 9 iki 17 val. Šeštadienį ir sekmadienį, nuo 13 iki 14 val. bus galima stebėti „Steel Beaver“ greitojo pjovimo varžybas, o nuo 14 val. – dalyvauti aukcionuose. Renginys baigsis sekmadienį, 15 val.

Plenero globėjai: LRS Aplinkos apsaugos komitetas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Rėmėjai: Mocevičiaus firma „Ginalas“, UAB „Savingė“, UAB „Express Market“, UAB „Čia market“, MB „Ledinukas“, MB „Analizė“, „101 kepyklėlė“, „AStatyba“, „Kauno diena“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Pagarba menininkams, tik problema, kad medinės skulptūros supūva. Turime liūdną pavyzdį Juodkrantėj etc.

Priestarauju

Priestarauju portretas
Jei medis sunkus ir slegiantis,tai kaip jautiesi pamates akmeninius ar metalinius meno dirbinius,kurie dabar ale labai madingi?

nieko neturiu pries

nieko neturiu pries portretas
jus meno drozejiai bet man is medzio sukurti dirbiniai kazkodel visada atrodo slegentys savo sunkumu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių