Medikai skaičiuoja susižalojusius kauniečius

Artimiausiomis dienomis sinoptikai neprognozuoja didelio nakties ir dienos temperatūrų skirtumo. Tačiau gyventojams verta prisiminti, kad atlydys ir nakties šaltukas gali suformuoti varveklius, o šaligatviai virsta čiuožykla ant vandens.

Kauniečiai pastebi, kad miesto gatvės ir šaligatviai pastaruoju metu yra gana gerai prižiūrimi, tačiau žiemos traumų miesto gyventojams išvengti nepavyko. Gydymo įstaigos ėmė registruoti paslydusius, parkritusius ir susižalojusius pacientus.

"Ypač pavojingos traumos vyresnio amžiaus žmonėms. Jiems dažniausiai diagnozuojama šlaunikaulio, žastikaulio lūžimai, o jaunesni dažniau susižeidžia riešus, kulkšnis, ypač skaudūs blauzdos lūžiai būdingi jauno amžiaus pacientams", – pastebi Kauno klinikinės ligoninės Skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėjas Artūras Šulnius.

Gydytojas rekomenduoja vyresnio amžiaus kauniečiams gerai pagalvoti, ar išvis būtina, esant atlydžiui, kur nors keliauti. Jei jau išsiruošti būtina ir nėra galimybės atidėti kelionės, verta pasirūpinti patogia ir mažiau slystančia avalyne.

"Prekybos centruose ir ortopedine technika prekiaujančiose parduotuvėse yra batų apsaugai, padedantys nepaslysti. Ramentai, lazdelės taip pat turėtų būti su specialiais apsaugais", – priminė medikas. Pasak A.Šulniaus, pats žmogus privalo rūpintis savo saugumu.

Slidžios gatvės toli gražu ne vieninteliai pavojai, kurie gyventojų tyko atlydžio dienomis ir šaltesnėmis naktimis. Dar vienas tykantis pavojus yra varvekliai ir slystantis nuo stogų sniegas.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja daugiabučių namų gyventojus saugotis varveklių ir galinčio nukristi sniego sluoksnio.

"Kol kas negavome nė vieno pranešimo apie susiformavusius pavojingus varveklius", – informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė. Tiesa, ugniagesiai gelbėtojai kviečiami pasirūpinti varvekliais tik ant strateginių miesto objektų, bažnyčių.

Pasak Dž.Vaitkevičienės, daugiabučių namų varvekliai yra namą administruojančios įmonės arba bendrijos atsakomybė. Apie galimą pavojų gyventojai turėtų pranešti atsakingai tarnybai. Prieš pradedant tokius darbus, tas vietas, kuriose kyla pavojus praeivių gyvybei ar gyventojų turtui, būtina aptverti įspėjamosiomis juostomis.

Labai aukštai kabančių varveklių patiems gyventojams šalinti nepatartina, nes tam reikia specialios technikos bei įrangos. Gyventojai turėtų būti itin atidūs: prieš išeinant iš namų patartina gerai apsižvalgyti, nevaikščioti arti aukštų pastatų, nestatyti prie jų bei apsnigtų medžių automobilių, įspėti vaikus apie gresiančius pavojus ir nepalikti mažamečių lauke be priežiūros.

Anot ugniagesių, daugiabučius namus administruojančios bendrijos ar pastatus administruojančios įmonės turėtų nedelsiant nudaužyti varveklius bei nukasti sniegą tose vietose, kuriose gali susidaryti pavojingų nuošliaužų.


Šiame straipsnyje: kaunassliduatlydysKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

saligatvei nebarstyti visame mieste,nejau nera smelio?

saligatvei nebarstyti visame mieste,nejau nera smelio? portretas
.

Netvarka

Netvarka portretas
Kauno Laisves al ,ciuozykla . Kritau,labai skauda visa kuna nuo susitrenkimo . Reikia geriau priziureti ziema gatves . Dabar visiskai nei smelio ,nepabarstyta . Kauno Mere taip giriau visiems Jus, na o dabar tikrai pykstu,kur matyta,kad net centre niekas tuom nepasirupino . Ir dar jeigu pinigu smeliui truksta, baudu israsykite daugiau sunu seimininkams,nes per sunu su....us, neilipes namo nepateksi .

Keista

Keista portretas
O kiek dar susigadina sveikata vartodami mazai istirtus vaistus, skirtus vyru potencijai kelti… Gi yra Spedra- naujos kartos vaistas, kuriuo nerizikuojama sveikata, toleruojamas puikiai, saugus. Kam taip savim rizikuoti ir eksperimentuoti su nezinia kuo? Tuo labiau, kad Spedra ir veiksmingesne, suveikia greitai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių