Medikai gelbėjo persivalgiusius kauniečius

  • Teksto dydis:

Ilgąjį savaitgalį daugiau nei įprastai pacientų kreipėsi į Kauno klinikinės ligoninės medikus, bet didesnį krūvį pajuto ne visi skyriai.

Ilgąjį savaitgalį daugiau nei įprastai pacientų kreipėsi į Kauno klinikinės ligoninės medikus, bet didesnį krūvį pajuto ne visi skyriai.

"Ilgasis savaitgalis pacientų gausa išsiskyrė tik gruodžio 27 ir 28 dienomis. Tada išties kreipėsi daugiau gyventojų, persivalgiusių ar ilgesnį laiką vartojusių alkoholį. Ūmaus apsinuodijimo alkoholiu atvejų per ilgąjį savaitgalį nepasitaikė", – sakė Kauno klinikinės ligoninės Suaugusiųjų priėmimo ir skubios pagalbos skyrius vedėja Gražina Karalevičienė.

Skyriaus duomenimis, gruodžio 24-26 dienomis į skyrių besikreipusiųjų pacientų skaičius neviršijo įprastomis dienomis užfiksuojamo pacientų srauto. Per parą vidutiniškai į skyrių kreipiasi apie 50 pacientų. Tuo tarpu gruodžio 27-28 dienomis pacientų gerokai padaugėjo.

"Šiomis dienomis į mūsų skyrių kreipėsi nuo 80 iki 100 pacientų, daugiausiai dėl peršalimo ligų, persivalgymo", – pasakojo G. Karalevičienė, vadovaujanti ligoninės priėmimo skyriui, įsikūrusiam Šilainių rajone.

Didesnio pacientų srauto nepajuto kitas Kauno klinikinės ligoninės skyrius, kauniečių nuo seno vis dar vadinamas Traumatologijos punktu. Šis skyrius įsikūręs Gedimino gatvėje, o į jį paprastai nukreipiami įvairias traumas patyrę gyventojai. Medikų teigimu, ilgasis savaitgalis šiame skyriuje pacientų gausa neišsiskyrė. Kiekvieną parą į jį kreipdavosi apie 100 gyventojų, traumų pobūdis atitiko sezoniškumą. Pavyzdžiui, gruodžio 26 d. į Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyrių kreipėsi 96 pacientai, o gruodžio 28-ąją – 90.

Iš užfiksuotų įvykių išsiskyrė tik gruodžio 24-oji, kai į Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyrių kreipėsi petarda susižalojęs 28-erių metų vyras. Jam diagnozuota kairės plaštakos draskyta žaizda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių