Mažojo teatro scena persikėlė į teismus

Mažojo teatro direktoriaus Audriaus Baniūno iš pareigų atleistas meno vadovas Vytautas Balsys švenčia pirmąją pergalę. Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad jo atleidimas iš darbo buvo neteisėtas.

Mažojo teatro direktoriaus Audriaus Baniūno iš pareigų atleistas meno vadovas Vytautas Balsys švenčia pirmąją pergalę. Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad jo atleidimas iš darbo buvo neteisėtas.

Teismas taip pat nusprendė, kad Mažasis teatras V.Balsiui turėtų atlyginti 1 tūkst. litų neturtinės žalos ir 3 tūkst. litų bylinėjimosi išlaidų. Režisieriui priteista ir 15 vidutinių darbo užmokesčių dydžio kompensacija. V.Balsys  ne tik grąžintas į meno vadovo pareigas, tačiau taip pat panaikinta A.Baniūno jam skirta drausminė nuobauda – tarnybinis papeikimas.

Teismas sprendimą nurodė vykdyti nedelsiant. Už kiekvieną pradelstą dieną V.Balsiui teatras turės mokėti po 95,3 lito. V.Balsiui pagal šį teismo sprendimą turėtų būti išmokėta apie 34 tūkst. litų.

Tiesa, režisieriui kol kas nepavyksta grįžti į darbą ir susitikti su direktoriumi A.Baniūnu. Pastarasis nuo rugpjūčio pradžios atostogavo, o šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą.

"Kauno dienai" A.Baniūnas teigė, Kauno apylinkės teismo sprendimas jau apskųstas Apeliaciniam teismui. "Šiuo metu sirguliuoju, tačiau tokį teismo sprendimą jau apskundžiau aukštesnės instancijos teismui", – daugiau nieko komentuoti nepanoro A.Baniūnas.

V.Balsys negailėjo kritikos ir teatro savininkui – miesto savivaldybei.

"Į teatrą iš pradžių negalėjau patekti, dabar čia sėdi kažkokia mergaitė, kuri nieko nežino. Nežinau, ar šis konfliktas reikalingas žmonėms, ar reikalingas teatrui? Koks čia gali būti karas? Dirbau sunkiomis sąlygomis, o A.Baniūnas turi suprasti, kad jis iš manęs profesijos neatims", – sakė V.Balsys.

Jo teigimu, tokias problemas turėtų spręsti miesto savivaldybė, kuri ir yra Mažojo teatro savininkė. Paklaustas, ar žino, kad jo pergalė apskųsta, V.Balsys sakė, kad A.Baniūnas tokią teisę turi, tačiau žemesnės instancijos teismo sprendimą vykdyti privalu.

"Vyksta partizaninis karas", – konstatavo režisierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras

Daktaras portretas
Direktoriu bausti reikia bet deja vsi direktoriai nebaudziami.

abc

abc portretas
V. Balsio kompetencija aiški- kino studija kuria spektaklius, o dalininkas V. Balsys...

Kodėl?

Kodėl? portretas
Kodėl niekas nesakoma apie priežastis, dėl kurių režisierius buvo atleistas? Būtų įdomu sužinoti. Juk neatleidžiama be jokių priežasčių, šiaip sau. O jei taip buvo, tuomet reikia bausti ir direktorių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių