Mažajame ąžuolyne įsimylėjėliai burkuos ant naujų suoliukų

Nuo šiol prie Kauno apskrities viešosios bibliotekos, Mažajame ąžuolyne, kauniečiai galės prisėsti pailsėti, pašnekėti ar paskaityti ant naujų suoliukų. Kol kas parką papuošė trys ąžuoliniai suoliukai, tačiau viliamasi, kad jų bus daugiau.

Mintis papuošti parką naujais suoleliais gimė prieš 1,5 metų, bet įgyvendinti sumanymą buvo ne taip paprasta. Ąžuolynas yra itin saugomas paveldosaugininkų, tad teko apsišarvuoti kantrybe, kol pavyko suderinti suolelių išdėstymo planą, išrinkti tinkamą jų maketą.

„Šie suoliukai – puiki bendruomeniškumo išraiška. Džiaugiamės, kad mūsų idėją padėjo įgyvendinti ir studentai, ir verslininkai, ir valdžios atstovai“, – sakė Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktorė Asta Naudžiunienė.

Parke anksčiau buvo dvylika suoliukų, kurių didžioji dalis dėl itin prastos būklės tapo netinkamais naudoti. Pirmoji naujus suolelius padovanoti miestui nusprendė telekomunikacijų bendrovė „TEO“. Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia ir kitus verslininkus parke pastatyti savo vardu pavadintus suolus.

Pagal parengtą projektą Mažajame ąžuolyne turėtų atsirasti dar 12 suolelių: trys su atlošais ir aštuoni be jų. Vieno suolelio be atlošo kaina – 1700 litų (be PVM), su atlošu – 2200 litų.

Skirtingi suoleliai pasirinkti neatsitiktinai – vieni parko lankytojai tiesiog nori kelioms minutėms prisėsti, kiti atsiremti į atlošą ir pailsėti.

„Suoleliai tarnaus ne vienerius metus, nes jie pagaminti iš ąžuolo, o jų laikančioji konstrukcija pagaminta iš nerūdijančio plieno“, – sakė projekto autorius, Vilniaus dailės akademijos (VDA) profesorius Jonas Venskūnas.

„Medis yra patogiausia medžiaga, žiema ant jo sėdėti nešalta, o vasarą – nekaršta“, – pasakojo suolelių maketo autorė, VDA ketvirto kurso studentė Agnė Tamošauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Kokia nuostabi naujiena,pastatyti 3 suoliukai,Dabar zurnalistai butinai rasykite ir fotografuokite apie siuksliu deziu pastatyma,kilimeliu prie duru patiesima,lempuciu zibintuose pakeitima.Tokiu naujienu labai truksta.O as virtuveje pasistaciau dvi naujas taburetes,veliau persiusiu nuotraukas

Sedetoja ant suoliuku

Sedetoja ant suoliuku portretas
Ar i suoliuku pagerbimo akcija susirinko Lietuvos elitas ir zvaigzdes kazkodel nuotraukoje nesimato,gal veliau susirinks,reikia nepraleiti ispudingo momento

oho

oho portretas
Šie suoliukai - tai pergalės prieš biurokratus ir trumparegiškumą simbolis. Ačiū dizainerei.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių