Policijos apdovanojimas – mamą nuo smurtautojo išgelbėjusiai devynmetei

Specialiu „Gėrio sergėtojo“ prizu pagerbtas devynmetės Kamilės Bukauskaitės poelgis. Mažosios kaunietės pastabumas ir drąsa padėjo išgelbėti jos mamą nuo didesnių sužalojimų ir sulaikyti įtariamąjį.

Policijos - Angelų sargų dienos proga šiandien Kaune už pareigūnus buvo aukojamos šv. Mišios. Vėliau apdovanoti ne tik policininkai. Specialiu „Gėrio sergėtojo“ prizu pagerbtas devynmetės Kamilės Bukauskaitės poelgis. Mažosios kaunietės pastabumas ir drąsa padėjo išgelbėti jos mamą nuo didesnių sužalojimų ir sulaikyti įtariamąjį.

Ši istorija Kaune nutiko praėjusį pavasarį. Kovo 13 d. pavakarę Kauno policija gavo pranešimą, jog Laisvės al. esančiame bute vyras muša moterį. Buvo nurodyta, jog į policiją skambino maža mergaitė. Ji aiškiai ir drąsiai papasakojo, kad jos mamą ką tik sumušė kažkoks vyras. Devynmetė smulkiai nurodė užpuoliko požymius ir į kurią pusę jis paspruko. Patruliai bute rado sužalotą moterį, kuri tuo momentu paaiškinti nieko negalėjo. Ji buvo nuvežta į ligoninę.

Netrukus pagal mergaitės apibūdinimą Laisvės al. ir S. Daukanto g. sankirtoje patruliai pastebėjo idealiai nurodytus požymius atitinkantį vyrą. Sulaikytas jis prisipažino sumušęs moterį.

Į Angelų sargų dienos iškilmes Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje Kamilę šiandien atlydėjo mama. Ketvirtokė atsiimti prizo bei diplomo žengė drąsiai. Taip jautėsi ir kalbinama žurnalistų.

"Na, taip, esu drąsi", – be išvedžiojimų atsakė mergaitė, paklausta, ar apibūdintų save kaip drąsų vaiką. 

Ketvirtokė pasakojo, kad mėgsta groti fortepijonu, tačiau užaugusi save įsivaizduoja veterinare. Namuose ji turi dvi žuvytes, labai norėtų ir trečios.

"Bus jų daugiau jau šią savaitę", – nusišypsojo greta stovėjusi mergaitės mama.

Dukrą ji apibūdino kaip labai savarankišką. "Ją vadiname sena galva", – pasakojo moteris.

Pasirodo, mamą Kamilė išgelbėjo nebe pirmą kartą. "Kai jai buvo ketveri metukai, man plyšo plautis. Ji sugebėjo paskambinti ir iškviesti medikus", – kaunietė neatsidžiaugė savo dukters drąsa ir sumanumu. Kamilė šeimoje – vienintelis vaikas.

„Gėrio sergėtojo" apdovanojimas kauniečiams teikiamas dešimtą kartą. Jis skiriamas žmogui, atlikusiam narsų poelgį vardan kitų visuomenės narių, padėjęs policijai užkirsti kelią nusikaltimams ar sulaikyti nusikaltėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė Kamilei

Kaunietė Kamilei portretas
Tu nuostabi mergaitė, žavimės tavo drąsa.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Šaunuolė Kamilė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių