Maistą nepasiturintiesiems dovanoja ir studentai

Iki šeštadienio vakaro 52 miestuose tęsiasi tradicinė „Maisto banko” akcija, kurios metu renkami maisto produktai nepasiturintiesiems. Tikimasi gerų rezultatų.

„20 litų man nėra maži pinigai, tačiau jaučiu pareigą pasirūpinti tais, kuriems blogiau nei man“, – portalui 1kaunodiena.lt  sakė viename Kauno prekybos centre maisto produktų maišelį „Maisto bankui“ perdavusi Mingailė Bujokaitė. Kaune Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuojanti vilnietė pasakojo, kad „Maisto banko“ akcijose dalyvauja kone kiekvieną kartą. Šįkart ji akcijos savanoriams perdavė produktų už maždaug 20 litų.

„Jaučiame, kad aukojama šiek tiek mažiau nei geriausiais laikais, tačiau tai yra vis tiek daug, žinant maisto kainas“, – pasakojo Kaune ne vienus metus maisto rinkimo akciją padedanti įgyvendinti Dalia Makštutienė.

„Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė mano, kad penktadienį prasidėjusi dviejų dienų akcija bus sėkminga.

„Kol kas dar anksti skaičiuoti, bet atrodo, kad rezultatai nebus prastesni nei pernai rudenį“, – šeštadienį po pietų portalui sakė D.Žebrauskaitė. Pernai rudenį „Maisto bankas“ akcijos metu surinkto maisto vertė siekė 860 tūkst. litų.

„Šiemet akcija vyksta anksčiau, nes ši spalio savaitė ypatinga – minime Pasaulinę maisto ir Tarptautinę kovos su skurdu dienas. Todėl simboliška, kad nacionalinis paramos maistu rinkimo vajus organizuojamas būtent šiuo metu“, – kalbėjo D.Žebrauskaitė.

„Maisto banko" akcijos metu dažniausiai aukojami makaronai ir kruopos, kiek mažiau miltai ir cukrus. Paramos gavėjai labai laukia riebalų (aliejaus, margarino) bei įvairių konservų (konservuotos mėsos, žuvies, daržovių). Mažiausiai „Maisto banko“ akcijos dalyviai nuperka saldumynų, kondensuoto pieno, džiovintų vaisių ir riešutų.

Aktyviau įsitraukti į „Maisto banko“ akciją organizatoriai šiemet kviečia interneto vartotojus. „Maisto banko“ svetainėje internete šiemet patalpintas žemėlapis, kuriame pažymėtos 327 „Maisto banko“ akcijoje dalyvaujančios parduotuvės. Taip pat sukurtas ir paaukoto maisto gavėjų žemėlapis – čia pateiktos 297 socialinės organizacijos, kurių globojami nepasiturintieji gaus surinktą maistą.

Kita šių metų naujovė – karštoji „Maisto banko“ akcijos telefono linija. Norint paklausti ar palikti atsiliepimą dėl „Maisto banko“ akcijos, bet kuriuo metu galima skambinti numeriu 8-700-11211.

„Maisto banko“ akcijos rengiamos daugelyje Europos šalių. Lietuvoje maistas nepasiturintiems parduotuvėse renkamas nuo 2003 metų. Šiemet pavasarį vykusios „Maisto banko“ akcijos metu Lietuvos žmonės paaukojo 167 tonas maisto už 870 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku jums

aisku jums portretas
as tai neaukoju nes zinau kad nepasieks kam reikia o issidalins kas geriau sau...

kaunietė

kaunietė portretas
labai prasminga ir graži akcija, dėkojame maisto banko Kauno sk,. savanoriams, koordinatorei Karolinai, Dovilei, Nijolei už rūpestį ir rūpinimąsi skurstančiais. Jūs verti didžiausios pagarbos . Dėkojame JUms ir linkime sveikatos ir ištvermės.

mano nuomonė

mano nuomonė portretas
Maisto Bankas - tai žmonių skurdinimo šau. Jie ne iš milijardierių surenka maistą kad juo neva pamaitinti viduriniąją ir silpniausiąją žmonių klases. Visų pirma su tiek maisto skirto vienam žmgui tai ne pamaitinimas o pasityčiojimas. Visų antra kad turtingieji ir toliau sparčiai lobsta (yra tendencija kad turtingųjų skaičius pamažu mažėja bet turtingųjų turto kiekis labai sparčiai auga) o vargšai tampa dar skurdesni. Jau nėra kur trauktis. Lieka kelias - kaip graikams. Tauta, neemigruok prašau!!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių