LSU – rimtas pretendentas surengti Europos sporto mokslo kongresą

Lietuvos sporto universitetas (LSU) kartu su Vilniaus ekspozicijų centru ir „Go Vilnius“ yra pagrindiniai pretendentai 2022 metais surengti šios autoritetingos sporto mokslo organizacijos kongresą Vilniuje. Tai patvirtinta Airijos sostinėje Dubline vykusiame kasmečiame, jau 23-iajame, Europos sporto mokslo kolegijos (European College of Sports Science- ECSS) kongrese.

Šiemet lapkričio pradžioje ECSS delegacija atvyks į Vilnių, kur bus tikslinamos paskutinės organizacinės renginio detalės. Galutinį sprendimą kolegija priims 2019 metų sausį.

LSU praneša, kad kongrese Dubline dalyvavo bei su minėtos organizacijos vadovybe susitiko Lietuvos delegacija - laikinasis LSU plėtros ir sporto prorektorius Vidas Bružas, profesorius Arvydas Stasiulis bei Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ atstovė Vita Žilinskaitė.

„Kasmetis Europos sporto mokslo kolegijos kongresas - tai vienas prestižiškiausių ir didžiausių sporto mokslo renginių pasaulyje. Jame savo patirtimi dalijasi sporto mokslininkai ne tik iš Europos, bet ir iš kitų žemynų sporto mokslo institucijų. Šiųmečiame kongrese dalyvavo 2900 mokslininkų iš viso pasaulio, buvo pristatyta per 2000 mokslinių pranešimų. Būti tokio renginio šeimininku - priimančia ir organizuojančia sporto mokslo įstaiga - didžiulis Lietuvos sporto universiteto, sporto mokslo potencialo ir tarptautiškumo įvertinimas“, - teigė prof. A. Stasiulis.

Europos sporto mokslo kongresai, kurių iniciatorė yra Europos sporto mokslo kolegija, rengiami nuo 1996 metų. Jų metu pranešimus skaito kviestiniai pranešėjai, mokslinius tyrimus pristato žymiausi pasaulio sporto mokslininkai ir akademikai. Į kongresą kasmet atvyksta apie 3000 dalyvių iš viso pasaulio. Iki šiol nė vienas ECSS kongresas nėra vykęs Baltijos ar Rytų Europos šalyje.

Lietuvos sporto universitetas yra Europos sporto mokslo kolegijos narys, primena ELTA. Ši tarptautinė organizacija įkurta Prancūzijoje 1995-aisiais. Jos tikslas - mokslo ir tyrimų populiarinimas, ypatingą dėmesį skiriant tarpdisciplininei sporto mokslo ir sporto medicinos sričiai.

LSU iniciatyvą surengti Europos sporto mokslo kongresą Lietuvoje palaiko Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos turizmo departamentas, Vilniaus turizmo informacijos biuras, Lietuvos mokslų akademija, Lietuvos sporto federacijų sąjunga ir kitos organizacijos.

Kaip teigiama LSU pranešime, jei ECSS kongresą patikės vykdyti Lietuvos sporto universitetui, jį planuojama surengti Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose, kurie vieninteliai šalyje, specialistų vertinimu, atitinka tokio renginio reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių