LSU rektoriui A. Skurvydui skirta Kauno miesto mokslininko premija

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universiteto rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas sulaukė Kauno miesto įvertinimo. Profesoriui skirta fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srities 2015 m. Kauno miesto mokslininko premija.

Ši premija skiriama Kauno miesto mokslo kūrėjams už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus respublikiniu ar tarptautiniu mastu, novatorišką mokslinę idėją bei jos įgyvendinimą Kauno mieste. Kauno miesto mokslininko premija miesto Tarybos sprendimu buvo įsteigta 2013 metų kovo mėnesį, ji skiriama vieną kartą per metus.

Profesoriaus A. Skurvydo mokslo tyrimų interesai yra griaučių raumenų adaptacija, judesių valdymas ir mokymas, neuroreabilitacija, mokslo filosofija, neuromarketingas ir neuroekonomika, jis vadovauja LSU strateginei mokslinio tyrimo krypčiai „Smegenys ir griaučių raumenys“.

Be daugybės mokslinių publikacijų prestižiniuose užsienio mokslo žurnaluose, LSU mokslininkas A. Skurvydas yra išleidęs dvi monografijas – 2008 m. „Senasis ir naujasis mokslas: paradigmos, metodologijos, teorijos, dėsniai, principai, politika“, 2010 m. „Apie mokslą, tiesą ir pažangą: kodėl kvailybei nėra galo, o mokslas toks ribotas?“ – ir tris vadovėlius. 2004 m. kartu su prof. A. Stasiuliu išleido vadovėlį „Sporto fiziologija“, tais pačiais metais pasirodė A. Skurvydo vadovėlis „Griaučių raumenys“, o 2010 m. – „Judesių mokslas: raumenys, valdymas, mokymas, reabilitavimas, sveikatinimas, treniravimas, metodologija“.

Kauno miesto mokslininko premijos konkurso laureatų apdovanojimas vyks gruodžio 15 dieną Lietuvos mokslų akademijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ačiu už įdomias paskaitas 3-ajame Universitete.Sėkmės.

jonas

jonas portretas
Turbot neskaitet ir nezinot uz kokias nesamones skiriami apdovanojimai

V

V portretas
Sveikinu, tikrai Profesorius vertas mokslinės premijos. Sėkmės darbuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių