LSU ir Lietuvos paralimpinis komitetas kurs neįgaliųjų sporto strategiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universitetas (LSU) ir Lietuvos paralimpinis komitetas (LPAK) sutelkia jėgas bendriems neįgaliųjų sporto projektams. Tai savo parašais įtvirtino LSU rektorė Diana Rėklaitienė ir LPAK prezidentas Mindaugas Bilius.

„Tikimės, kad kartu su patyrusiais Lietuvos sporto universiteto ekspertais, treneriais ir studentais įgyvendinsime neįgaliems sportininkams svarbių darbų. O pagrindinė LSU ir Paralimpinio komiteto bendradarbiavimo ašis – sukurti Lietuvos neįgaliųjų sporto strategiją, kuri turėtų būti integruota į bendrą šalies sporto strategiją“, – sakė M. Bilius.

LSU rektorė D. Rėklaitienė pasidžiaugė, kad Universitetas jau ne pirmą dešimtmetį rengia taikomosios fizinės veiklos specialistus, kurių pagalbos labai reikia specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. „Universiteto specialistai noriai dalijasi žiniomis su neįgaliųjų treneriais, mūsų aplinka pritaikyta neįgaliesiems mokytis ir sportuoti, siekti rezultatų. Taigi bendradarbiaudami su Lietuvos paralimpiniu komitetu ir toliau stengsimės, kad neįgalieji realiai integruotųsi į sportą“, – teigė D. Rėklaitienė.

Kad būsima Lietuvos neįgaliųjų sporto strategija būtų įtvirtinta valstybiniu lygiu, ypač svarbi Vyriausybės ir Seimo parama. Bendradarbiavimo sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavę Kūno kultūros ir sporto departamento vadovė Kornelija Tiesnesytė bei Seimo Jaunimo ir sporto komisijos pirminkas Kęstutis Smirnovas užtikrino, kad sporto pasiekiamumas nęigaliesiems bus vienas iš svarbiausių sporto strategijos prioritetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olimpietis

Olimpietis  portretas
Naujas komitetas atsirado - paralimpinis !!!! Iki šiol buvo parolimpinis komitetas :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių