L.Stankūnaitė į artimiausią A.Ūso bylos posėdį nekviečiama

Kitą savaitę teismas toliau nagrinės mažametės mergaitės tvirkinimu kaltinamo Andriaus Ūso bylą.

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas šią bylą vėl atvers kitą ketvirtadienį. Teismas pranešė, kad bylos pertraukos metu prokuroras atliko ikiteisminio tyrimo veiksmus, kurių metu kaip liudytoja apklausta gydytoja Laima Bloznelytė bei atlikti veiksmai, susiję su jos parodymų patikrinimu.

Ši onkologė yra žiniasklaidai anksčiau pasakojusi apie dėmes ant A.Ūso kūno.

Kaip informavo teismo atstovė Airinė Šerelytė, posėdyje kitą savaitę „bus sprendžiamas šio tyrimo medžiagos, kurią sudaro 235 lapai, prijungimo prie A.Ūso bylos klausimas“. Jos teigimu, proceso dalyviams pasiūlyta susipažinti su nauja medžiaga ir pareikšti nuomonę dėl jos prijungimo prie bylos ketvirtadienio posėdyje.

Be to, į posėdį kitą savaitę kviečiamos liudyti trys moterys – Danguolė Norkuvienė, Sigita Pupelienė ir Aldona Kilinskienė.

Kviečiamų liudyti kitos savaitės posėdyje liudytojų sąraše Laimutės Stankūnaitės nėra.

„Nieko nežinau apie tai, kad mano klientė išvis nebūtų kviečiama liudyti“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė jos advokatas Gintaras Černiauskas. Jis spėliojo, kad L.Stankūnaitė bus kviečiama vėliau.

Bylos teisėjas Audrius Cininas portalui 1kaunodiena.lt teigė, kad L.Stankūnaitė bus kviečiama į vieną artimiausių teismo posėdžių. Anot jo, D.Norkuvienė, S.Pupelienė ir A.Kilinskienė kviečiamos liudyti kaip asmenys, tam tikrą laikotarpį bendravę su L.Stankūnaitės dukra.

Paskutinį kartą šią bylą teismas ketino nagrinėti birželio 11 dieną. Tuomet planuota apklausti galbūt tvirkintos mergaitės motiną Laimutę Stankūnaitę, tačiau dėl teisėjo A.Cinino ligos neįvyko teismo posėdis. Dar kitas posėdis neįvyko, nes jame, anot advokato, dėl iškilusių jai grėsmių nepasirodė liudyti kviesta L.Stankūnaitė.

Ji anksčiau du kartus buvo prašiusi ją apklausti nuotoliniu būdu. Teismas tokį prašymą abu kartus atmetė.

Kaltinimai byloje mažamečio vaiko tvirkinimu pateikti mirusiam A.Ūsui. Kaltinamajame akte rašoma, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas 2008 metų lapkritį pagal mergaitės tėvo Drąsiaus Kedžio pareiškimą.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

L.Stankūnaitė ikiteisminio tyrimo metu ir visą pastarąjį laiką neigė, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snaiperis

Snaiperis portretas
tai gal ta keturrati kas apverte?

anksciau

anksciau portretas
ar veliau exteiseja praddziugins panevezio gyventojas,gales duoti konsultacijas,kaip ir kada sulosti geriausia pedofilijos korta,kaip isvengti atsakomybes,kaip uzgrobti vaika,kad patektum i seima,kaip zmogzudzius padaryti didvyriais.

as

as portretas
tikiuosi kad sis teismas teisingai ir saziningai nubaus kaltuosius
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių