Studentų viltys ir svajonės kilo į dangų

Rugsėjo 1-ąją ne tik moksleiviai, bet ir studentai užtvindė Kauno centrą. Įvairių specialybių studentai džiaugsmingai žygiavo eisenoje ir ruošėsi naujam gyvenimo skrydžiui.

Tradicinė eisena

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) pirmakursiai Rugsėjo 1-ąją pradėjo iškilminga eisena. Tai jau maždaug dešimt metų besitęsianti tradicija. Daugiau kaip tūkstantis besišypsančių pirmakursių žygiavo nuo Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Visoje Laisvės alėjoje juos lydėjo mojuojantys praeiviai, o Rotušės aikštėje pasitiko ir miesto vadovai.

Eisenoje buvo matyti įvairių šalių vėliavėlių. Šiemet LSMU priėmė kaip niekad daug užsienio studentų.  Per 300 pirmakursių iš Izraelio, Danijos, Švedijos, Indijos, Vokietijos ir kitų šalių savo studijoms pasirinko būtent šį universitetą.

Po eisenos būsimieji medikai į orą paleido gausybę balionų, kurie simbolizavo naują gyvenimo etapą ir svajones.

Pirmas skrydis

Kauno technologijos universitetas visą bendruomenę pakvietė į „Žalgirio“ areną, kur vyko mokslo ir žinių šventė „The take off“. Pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. Jis simbolizuoja studentų skrydį į profesines aukštumas.

Teatralizuotame renginyje pirmakursiai susipažino su tuo, kas jų laukia visų studijų metu. Roboto balsu studentai informuoti apie mentorystės, profesines ir laisvalaikio galimybes. Viskas buvo verčiama į anglų kalbą.

„Prasideda jūsų geriausia gyvenimo kelionė. Nesvarbu, ar spėjote susikrauti lagaminus ir pasiruošti, nes dabar vienintelis kelias – pirmyn. Tai bus pirmi kartai, kai sutikti žmonėms taps jūsų geriausiais draugais, pirmi savarankiški sprendimai, kurie nulems, kokiu žmogumi tapsite. Būkite budrūs, nes universitetas – ne fabrikas, diegiantis kiekvienam studentui tas pačias žinias ir kompetencijas. Tai vieta, kur suteikiami įrankiai patiems žinias susirinkti. Diplomas yra tik dalis to, ką po ketverių metų iš čia išsinešite“, – naujiems studijų metams įkvėpė KTU Studentų atstovybės prezidentas Lukas Kijauskas.

Tikisi ir nuotykių

Pirmakursiai tikino, kad iš studijų tikisi ir smagaus laiko.

„Brolis čia studijuoja, tad ir aš pasirinkau. Tikiuosi, kad studijų metu sugebėsiu pasinaudoti suteiktomis galimybėmis išvažiuoti pagal mainų programą ir gausiu reikiamos patirties. Patinka robotai, tad planuoju papildomai pasigilinti į šią sritį“, – kalbėjo būsimas inžinierius Rolandas.

„Renginys labai smagus, sužinojau, kas manęs laukia. Tikiuosi, tai – ne tik gražus pristatymas“, – sakė pirmakursė Jūratė.

Kiti studijas pradėję jaunuoliai neslėpė, kad per ketverius metus nori pagyventi tikrą studentišką gyvenimą. „Gyvensiu bendrabutyje, noriu pašėlti, kad po studijų jau būtų galima imtis rimtų darbų“, – kalbėjo naujų draugų spėjęs susirasti Linas.

KTU šventinius renginius šiemet organizavo gausiam pirmakursių būriui – po visų priėmimo etapų šio universiteto studijų sutartis pasirašė 1912 studentų.


Šiame straipsnyje: LSMUmokslo metaistudentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių