LSMU bendradarbiaus su Azerbaidžano medicinos universitetu

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) plečia bendradarbystės su aukštosiomis medicinos mokyklomis tinklą.

Gegužės 18 d. LR Prezidentas Gitanas Nausėda oficialiu vizitu lankėsi Baku ir susitiko su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu. Kartu su LR prezidentu į Azerbaidžaną vyko gausi Švietimo ir mokslo, Ekonomikos ir inovacijų, Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijų delegacija, verslo atstovai, ieškantys galimybių plėsti veiklą.

LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis ir LSMU Tarptautinių ryšių ir studijų centro (TRSC) dekanė prof. Ingrida Janulevičienė vizito Azerbaidžane Respublikoje metu susitiko su šios šalies sveikatos ir švietimo ministerijų atstovais, aptarė galimybes bendriems mokslo projektams, dėstytojų mainams, studijų kokybės problemas ir tarptautiškumo skatinimą. Susitikime su H. Alijevo fondo atstovais išgirsta, kad Azerbaidžane šiuo metu prioritetas teikiamas švietimui ir medicinai, netgi aplenkiant šios šalies prioritetu laikytas naftos ir dujų pramonės sritis.

Susitikimo su Azerbaidžano medicinos universitetu (ATU) metu abu rektoriai pristatė aukštąsias mokyklas, aptarė bendradarbiavimo perspektyvas ir pasirašė bendradarbiavimo memorandumą. ATU rektorius prof. Garay Garaybayli kalbėjo apie beveik šimtmetį siekiančio universiteto svarbiausius istorijos momentus ir dabartinę veiklą.

Azerbaidžano medicinos universitetas įkurtas 1930 m., yra viena didžiausių, prestižinių šalies aukštųjų mokyklų, turinti tarptautinę akreditaciją. ATU veikia 5 fakultetai: bendrosios medicinos, medicininės profilaktikos, odontologijos, karo medicinos, farmacijos, mokosi apie 8 tūkst. studentų, iš kurių beveik 1,2 tūkst.– užsieniečiai.

Rektorius pabrėžė, jog puiki universiteto materialinė techninė bazė – modernia įranga aprūpintos klinikos, mokslo tyrimų laboratorijos, edukacinės erdvės – skirtos tolesnei medicinos srities ir mokslo tyrimų plėtrai.

LSMU nuotr.

LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis pristatė Universitetą, pabrėžė puikias šiuolaikiškas sąlygas studijoms, mokslo ir klinikinės veiklos plėtrai, augantį užsienio studentų skaičių. Šiuo metu beveik 25 proc. LSMU studentų – atvykę iš įvairių pasaulio šalių.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos prezidento patarėjas mokslo, švietimo ir kultūros klausimais Paulius Baltokas, LSMU tarptautinių ryšių ir studijų centro dekanė prof. Ingrida Janulevičienė, ATU švietimo reikalų prorektorius, asocijuotas profesorius Zulfugar Musabeyov, mokslo reikalų vicekancleris, profesorius Rauf Baylarov ir kt.

Tikimasi, kad su ATU pasirašytas memorandumas prisidės prie bendradarbiavimo medicinos srityje plėtros tarp abiejų universitetų ir valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Tie Jogailiečiai tundros, Jogaila tik 70 metų pamatė jūra. Planas sumažinti išdavikų skaičių iki minimumo, pervedent į legalų gyvenimą. Pinigus atiduoti laiku. Lietuvos Respublikos antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas, eurosąjungosfikacija. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių