Logistikos specialistams nedarbas negresia

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė ir Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) skina pirmuosius bendradarbiavimo vaisius: universitete rengiami verslo logistikos specialistai.

Vienintelė rajono aukštoji mokykla, neseniai pasiūliusi naują studijų kryptį "Logistika ir prekyba", sulaukė didelio susidomėjusiųjų būrio. Šiemet į perspektyviausią specialybę susirinko net 148 bakalauro pirmakursiai ir 16 magistrantų. Ateinančių metų birželį šios specialybės bakalaurą įgis pirmoji absolventų laida ir verslo logistikos magistrantų grupė.

Ekonomikos ir vadybos fakultete suformuota studijų programa sukurta atsižvelgus į rinkos poreikius. "Lietuvoje yra 7 tūkst. logistikos ir pervežimo įmonių ir tai yra labiausiai besiplečianti ūkio šaka Lietuvoje", – specialybės poreikį pagrindė ASU profesorė Astrida Miceikienė.

Šį rugsėjį ASU ir bendrovė "Hoptrans" pasirašė sutartį, kuri atvėrė naujas galimybes būsimiems specialistams. "Įprasta, kad aukštosiose mokyklose studentams suteikiama teorinių žinių. Tačiau mes aktyviai bendradarbiaujame su verslo sektoriumi, kur mūsų studentai atlieka praktiką. Patirties įgiję jaunuoliai išgraibstomi įmonių dar nebaigę studijų", – pasakoja profesorė.

ASU pirmasis Lietuvoje suformavo logistų specialybės studijų programą. Nors bendradarbiaujama ir su kitais miestais, tačiau Kauno rajonas išlieka šios aukštosios mokyklos prioritetas: "Daugelis mūsų studentų, atlikę praktiką Kauno rajono įmonėse, čia ir lieka dirbti", – džiaugiasi A. Miceikienė.

Profesorės teigimu, mokslas, verslas ir viešasis sektorius susivienijo tam, kad studijuojantieji Kauno rajone įgytas teorines ir praktines žinias pritaikytų čia. Tokiu būdu siekiama užkirsti kelią jaunimo emigracijai.

Universiteto atstovai tikino, kad šios specialybės studentų gretose sunku rasti bedarbį. Jau atsiranda ir kuriančiųjų savo verslą arba svarstančiųjų apie tokią galimybę.

Pasak Kauno rajono vadovų, bendradarbiaujant universitetui, verslui ir savivaldybei, bus siekiama sėkmingo verslo, o kartu ir pakaunės krašto plėtros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių