Liudininkai: žūties išvakarėse A. Kaušpėdaitė elgėsi keistai

Visuomenę sukrėtė žinia apie žinomo dainininko Algirdo Kaušpėdo dukters Algės Kaušpėdaitės įtariamą savižudybę. Neatmetama, kad mergina galėjo turėti psichologinių problemų.

Pirmadienį ji kreipėsi į Kaune įsikūrusią gyvūnų globos draugiją „Penkta koja“, prašydama leisti jai globoti vieną beglobių šunų – Gučį. Mergina akcentavo, kad visada svajojo apie draugą. „Tokį, koks gali būti tik šunelis, kuris tave myli besąlygiškai. Niekas man nesuteiktų didesnės garbės nei priminti Gučiui, kad žmonės yra geri“, – A. Kaušpėdaitės laišką pacitavo „Penktos kojos“ savanoris.

Pasak jo, mergina šuniuką prašė atvežti jai į Vilnių, nes ji pati daug dirba. Tai buvo padaryta vakar apie 20 val.

„Savanorės, kurios vežė šuniuką, iš karto pastebėjo, kad A. Kaušpėdaitė keistokai elgėsi, jos pirmieji žodžiai buvo: „Kažkaip jūs čia labai simboliškai atvažiavote – maža raudona mašina. Raudona spalva reiškia meilę ir galią“, – jos žodžius perpasakojo savo vardo nenorėjęs skelbti savanoris.

Vėliau A. Kaušpėdaitė, kaip pasakojama, pareiškė, kad jeigu šuo neišlips iš mašinos ir neis paskui ją, vadinasi, tai ne jos šuo ir neims jo. „Žinoma, mūsų merginos pasakė, kad šuniukas dar labai bijo ir jam reikia priprasti. Galiausiai Gučis išlipo ir atėjo prie naujos šeimininkės", – sakė jis.

Savanorės pasakė, kad dar pabus Vilniuje, tad jeigu dėl šuns kils kokių nors bėdų, tegul joms paskambina ir šunį jos paimtų atgal. „Nepraėjus ir pusvalandžiui „Penktos kojos“ koordinatorei paskambinusi A. Kaušpėdo dukra pasakė, kad šunį paleido prie Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro. Šią žinią ji paskelbė ir „Penktos kojos“ feisbuke“, – pasakojo jaunuolis.

Šuo buvo rastas už poros valandų netoli tos vietos, kur buvo paleistas. Prie keturkojo paieškų prisijungė nemažai žmonių.

Savo tinklaraštyje A. Kaušpėdaitė tą patį antradienio vakarą paskelbė įrašą, kuriame kalbėjo šuns vardu.„Mano vardas Geras. Aš esu šuo. Visur ieškojau tikrojo šeimininko. Šeimininko, kuris mane mylėtų tokį, koks esu. Aš esu nervingas žmogus, kaip matyt. Mano ankstesnis šeimininkas manęs nemylėjo. Tą neapykantą galėjau jausti visame savo kūne. Tai neleido man kvėpuoti. Todėl turėjau jį palikti. Dabar aš laisvas šuo“, – rašė mergina.

Savo įrašą ji pabaigė tokiais sakiniais: „Dabar, kai esu kitoje tvoros pusėje, matau, kad žolė čia žalesnė“.

Įtariama, kad A. Kaušpėdaitė ankstų trečiadienio rytą Vilniuje iškrito iš penkto aušto balkono. Vilniaus miesto 3-asis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą merginos mirties priežasčiai nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RIP

RIP portretas
Uzuojauta gerbiamu Kauspedu seimai.

lina

lina portretas
na greiciausiai kalti bus narkotikai

aTa

aTa portretas
na cia daugiau negu aisku, bet uzuojauta
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių