Liudijimai apie pakaunės krašto savanorius

  • Teksto dydis:

Raudondvario pilyje šiandien pristatyta Viliaus Kavaliausko knyga „Pakaunės krašto karžygiai“ apie 1919-1920 m. savanorius.

Raudondvario pilyje šiandien įvyko Valstybės atkūrimo dienos minėjimas, kurio metu buvo pristatyta Viliaus Kavaliausko knyga „Pakaunės krašto karžygiai“ apie 1919-1920 m. savanorius.

„Be Babtų, Čekiškės, Garliavos nebūtų Lietuvos“, – tvirtina žurnalistas ir rašytojas V. Kavaliauskas. Jo naujausioje knygoje – daugiau kaip 600 biografijų, beveik 100 Vyties Kryžiaus kavalierių istorijų ir prisiminimų, iliustruotų nuotraukomis.

Kauno rajono savivaldybės iniciatyva išleista knyga šiandien buvo įteikta iškilmingo minėjimo Raudondvario pilyje dalyviams. „Knygoje aprašomi kariai mums – šviesos orientyrai. Iš jų gyvenimų galima mokytis, juos kelti gražiu pavyzdžiu jaunimui“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

V. Kavaliauskas pabrėžė, kad pakaunės kraštas laisvės kovose visada pasižymėjo masiniu didvyriškumu. Ypač išsiskiria Garliava. „Savanorių skaičiumi – tai ryškiausias patriotizmo taškas Lietuvos žemėlapyje. Vien Jonučių kapinėse palaidota daugiau kaip 30 Vyties Kryžiaus kavalierių, beveik tiek, kiek jų buvo visoje Žemaitijoje“, – pastebėjo žurnalistas.

V. Makūnas tvirtino, kad savanorių vardai bus įamžinti pakaunės miesteliuose. Kartu su architekte Violeta Beigiene meras aptarė, kaip tinkamiausia tai padaryti. Architektė pasiūlė pastatyti atverstos knygos formos metalinius suolelius ir juose įrašyti laisvės kovotojų vardus.

V. Makūnas mano, kad šiose vietose būtų galima rengti patriotinius renginius, vesti pilietiškumo pamokas. Savanorių įamžinimo projektą ketinama įgyvendinti jau šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Kauno rajono savivaldybės стриктум iniciatyva išleista knyga šiandien buvo įteikta iškilmingo minėjimo Raudondvario pilyje dalyviams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių