Liūčių kankinami pakaunės ūkininkai atleisti nuo žemės mokesčių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo nuo žemės mokesčių atleisti 2 433 žemės ūkio subjektai: 2 394 fiziniai ir 39 juridiniai asmenys.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į dėl liūčių susidariusią situaciją žemės ūkio sektoriuje ir į tai, kad žemdirbiai nuo tokios rizikos nedraudžiami. Vyriausybė visose Lietuvos savivaldybėse yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Kauno rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjo Alvydo Rimdeikos teigimu, šiemet vieni laukai skendo mažiau, kiti daugiau, bet nukentėjo visi žemdirbiai: liko maždaug 15 proc. nenuimto derliaus, o nuimtas blogos kokybės, krito supirkimo kainos.

Į keblią padėtį pateko ne tik grūdinių kultūrų, bet ir cukrinių runkelių augintojai, daržininkai: derlius pūva, o pažliugusiuose laukuose sunku panaudoti techniką. Beveik 80 proc. cukrinių runkelių ir 40 proc. kitų daržovių vis dar yra laukuose.

Ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė pastebėjo, kad žemdirbiams sunku tęsti pradėtus projektus, atsiskaityti su bankais.

Atleidus žemdirbius nuo mokesčių, Kauno rajono savivaldybės biudžetas neteks maždaug 200 tūkst. eurų.

„Stebiuosi mūsų ūkininkų kantrybe ir darbštumu. Šis savivaldybės sprendimas, žinoma, neišspręs visų jų problemų, bet solidarumas su žmonėmis, kurie pasirinko sunkią žemdirbio profesiją yra būtinas“, - pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras sakė, kad sprendimas buvo priimtas išnagrinėjus situaciją ir pasitarus su žemdirbiais. Daugiau kaip šimtą jų G. Staliūnienė, A. Rimdeika ir Petras Mikelionis aplankė vietose.

Ūkininkų vardu savivaldybės tarybai už supratimą dėkojo Babtų seniūnijoje ūkininkaujantis Romas Majauskas. Jis pastebėjo, kad liūtys ir sunkiasvorė technika smarkiai apgadino vietinius keliukus, kas taip pat slegia kaimo gyventojus.

Dėl liūčių patirti ūkininkų nuostoliai visoje šalyje skaičiuojami nuo 40 iki 150 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
,, net kalbos nėra jokio manevro negali daryti ūkio ūkininku norams ,'' matote atleisti nuo mokesčių kas čia dabar per kombinacijos , kas nusakys kad ten bus tvarkingai išdėstyta tvarka ir ims ir atleis nuo mokesčio o visus kitus nukenksmins nukentės visi padorus žmonės , juk kainos skandins kils lyg debesų kas diena juk žiūrim kas vyksta kokios pieno produktu kainos mėsos duonos ,ir juk mes mokame ,p,v,m, 21 procenta laikino įvedimo akcizas laikino pavedimo, o kodėl mes esame tokio plauko niekas mums atleisti nuo šitu mokesčiu net nemato ivedinėti tą kuri taip kenksmingai įvedė ir nei vieni šito laikino kasnio nepanaikino, iki šių dienų o dar vis kelia ir kelia mokesčio našta ant žmonių sprando, juk melagiu šaikos jau pamiršo koki blogi prastume iki šių dienu, juk šitų visu ponu nesuprasi meluoja ir meluoja ir melui galo nėra tyla aplink sukama ir vis pažadais tepa ir žiūri ar dar tempia šita apkrova ,, bastą ,

jo

jo portretas
Man valstybė algos nekelia nuo lito laikų, tai ir mane prašom nuo visų mokesčių atlesti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių